Verdienmodellen van de circulaire economie

17 January 2019, 14:00 - 18:00. CIRCLE, Amsterdam

GOAL & TARGET
Aan de slag met experts om de volgende stap in circulaire verdienmodellen uit te werken.
Verdienmodellen van de circulaire economie
event

17 January 2019 14:00 - 18:00

Aan de slag met experts om de volgende stap in circulaire verdienmodellen uit te werken.

De media schrijven er veel over en steeds meer mensen hebben de circulaire economie op hun netvlies en agenda staan; maar hoe begin je met jouw ideeën?

Tijdens de Week van de Circulaire Economie gaan we met elkaar in de actiemodus en vergroten we de groep circulaire pioniers. Circl is het fysieke hoofdkwartier van de Week van de Circulaire Economie. Tijdens deze week zijn er tal van events en workshops die helpen om te beginnen met circulair ondernemen, of juist de tools geven om de volgende stappen te zetten op weg naar een circulair bedrijfsmodel. Wie neem jij mee in jouw volgende stap richting de circulaire economie?

Bedrijven hebben vergelijkbare dilemma’s waardoor ze soms niet verder komen of aarzelen om te beginnen met circulair ondernemen. Zo is er behoefte aan nieuwe vormen van samenwerkingen, afspraken, regels, andere vormen van financiering én nieuwe verdienmodellen. Tijdens de Week van de Circulaire Economie gaan we op donderdag 17 januari samen met adviseurs, experts, pioniers en financiers aan de slag, om in werksessies verschillende dilemma’s rondom circulaire verdienmodellen te identificeren en uit te werken.

PROGRAMMA

We beginnen met een plenair gedeelte waarin we de diepte in gaan rondom de theorie en praktijk, over de dilemma’s en uitdagingen van circulair organiseren/opereren, de risico’s van doorgaan met lineaire verdienmodellen en best practises van bedrijven die reeds al heel circulair zijn. Vervolgens kun je kiezen uit een van de volgende zes workshops;

  1. Waardecreatie
  2. Proposities van verdienstelijking/Product As A Service
  3. Juridische aspecten van circulaire diensten
  4. Modulair ontwerpen
  5. Hergebruik materialen/materialen paspoort
  6. Ketensamenwerking
Read more
There are no matches yet. Match to this event

Do you want to comment on this event?