RAAK-regeling: voor kennisuitwisseling tussen onderwijs en MKB

RAAK-regeling: voor kennisuitwisseling tussen onderwijs en MKB
bieb

Het midden- en kleinbedriff heeft het vaak lastig tegen de innovatieve kracht van grote multinationals. Toch is er juist bij MKB de kans tot innovatie. Om deze innovatiekracht boven te laten drijven, is de RAAK-mkb in het leven geroepen. Door deze regeling hebben hogescholen de kans om samen te werken met het midden- en kleinbedrijf. Een win-win situatie.

RAAK-mkb, kennisontwikkeling én toepassing

RAAK-mkb financiert projecten van hogescholen in samenwerking met het midden- en kleinbedrijf. De regeling bevordert kennisuitwisseling om het innovatief vermogen van mkb-ondernemingen te vergroten. Gestuurd door de vraag vanuit het mkb voeren hogescholen en bedrijven samen onderzoek uit. Dat levert toepasbare kennis op voor de beroepspraktijk en draagt tegelijkertijd bij aan de vernieuwing van het hoger beroepsonderwijs.

Twee 'calls' in 2016 

In 2016 komen er twee zogenoemde calls voor projectaanvragen RAAK-mkb.

  • De eerste call opent op 15 januari en sluit op 15 maart (inmiddels gesloten)
  • De tweede call sluit op 6 oktober 

Het aanvraagformulier, het model projectvoorstel en het format voor de begroting zijn uitsluitend te downloaden via het aanvraag- en rapportagesysteem ISAAC.

Voor wie? 

De aanvrager dient een door de overheid bekostigde hogeschool te zijn. De maximaal aan te vragen subsidieomvang is € 300.000,-. De duur van het project is minimaal 18 maanden en maximaal 24 maanden. Lees het document hieronder voor gedetailleerde informatie. 

Handleiding RAAK-mkb (SIA) Lees meer
Gerelateerde SDG's wat zijn SDG's
Er zijn nog geen matches. Match met deze bieb
Er zijn nog geen personen gematcht. Match hier personen

Wil jij op dit bieb-item reageren?