VroegeFasefinanciering: een lening voor innovatieve starters

VroegeFasefinanciering: een lening voor innovatieve starters
bieb

Veel innovatieve ideeën komen vanuit nieuwe start-ups die het anders doen en waarbij duurzaamheid en MVO in het DNA zit. Een probleem is vaak dat deze start-ups financiële middelen missen om uit te groeien tot volwaardige bedrijven. En dat is jammer, want vernieuwende producten en ideeën kunnen helpen bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Ideeën voor een betere wereld

Gelukkig voor deze start-ups heeft het ministerie van Economische Zaken de Vroegefasefinanciering (VFF) ontwikkeld. Zo kunnen slimme ideeën daadwerkelijk uitgroeien tot volwaardige bedrijven. De 'vroege fase' is de periode tussen het idee en de productontwikkeling. Met de lening onderzoeken zij of hun idee technisch haalbaar is en geschikt is voor de markt (proof of concept).

Voor wie? 

De VFF is niet uitsluitend voor start-ups. Zowel starters als gevestigde bedrijven profiteren van de Vroegefasefinanciering. VFF richt zich op 3 doelgroepen:

  • mkb-ondernemers (klein en middelgroot)
  • innovatieve starters (≤ 5 jaar)
  • academische innovatieve starters (waarvan economische activiteiten rechtstreeks en onmiddellijk voortkomen uit onderzoek van een universiteit, een academisch ziekenhuis)

Twijfel u over of u in aanmerking komt voor de VFF? Lees dan deze pagina.

Lees meer
Gerelateerde SDG's wat zijn SDG's
Er zijn nog geen matches. Match met deze bieb
Er zijn nog geen personen gematcht. Match hier personen

Wil jij op dit bieb-item reageren?