WBSO: verlaag de financiële lasten van research

WBSO: verlaag de financiële lasten van research
bieb

Zonder research en development geen innovatie en vooruitgang. Maar onderzoek is prijzig. Loonkosten, onderzoeksapparatuur en prototypen, het zijn slechts enkele voorbeelden die goed research duur maken. Om bedrijven tegemoet te komen, is de WBSO in het leven geroepen. Ontdek wat deze regeling voor jouw bedrijf kan doen.

Stimulans voor innovatie

Met de WBSO kunnen bedrijven financiële lasten van research en development (R&D)-projecten verlagen. De gedachte hier achter: innovatieve bedrijven zorgen voor economische groei, een betere concurrentiepositie en meer werkgelegenheid.

Van innovatieve chips tot wc-papier

Veel innovatieve projecten zijn mede tot stand gekomen door WBSO. Mimetas ontwikkelde bijvoorbeeld de OrganoPlate®. Dit is een geavanceerde 3D-kweekplaat. Mimetas kweekt hierop kleine 3D-stukjes menselijk weefsel of organen om de effecten van (nieuwe) medicijnen beter in kaart te brengen. Dit maakt proefdieren in sommige gevallen zelfs overbodig. Van Houtum heeft met behulp van de WBSO een techniek ontwikkeld om drankenkartons te recyclen tot wc-papier. Het zijn slechts twee van talloze voorbeelden

Voor wie?

De WBSO is bestemd voor Nederlandse bedrijven die onderzoeks- of ontwikkelingsprojecten uitvoeren. Van starters, kleine zelfstandigen (ZZP) en mkb-bedrijven tot multinationals in elke bedrijfssector. Geïnteresseerd? Je kan een aanvraag indienen bij RVO.nl.

Lees meer
Gerelateerde SDG's wat zijn SDG's
Er zijn nog geen matches. Match met deze bieb
Er zijn nog geen personen gematcht. Match hier personen

Wil jij op dit bieb-item reageren?