BlueCity Circular Challenge: reststroom omzetten in een schaalbaar product

14 mei 2018. Rotterdam

evenement
BlueCity Circular Challenge: reststroom omzetten in een schaalbaar product

14 mei 2018

Op 14 mei 2018 start de tweede editie van de BlueCity Circular Challenge. Geselecteerde teams van young professionals gaan aan de slag met de reststromen van bedrijven. Na zes weken presenteren zij een schaalbaar, economisch rendabel product. De winnaars van de vorige editie haalden landelijk nieuws met hun oplossing voor het roostergoed van HHSK.

Binnenkort start de tweede editie van de BlueCity Circular Challenge. Bij deze competitie gaan geselecteerde studenten en young professionals van verschillende universiteiten en hogescholen tijdens een intensief traject van zes weken met elkaar aan de slag om de waardeloze reststroom van deelnemende bedrijven tot een tastbaar, economisch rendabel, en schaalbaar product te maken.

Van idee naar startup

Bij de presentatie van het eindproduct hoort een tastbare visualisatie – een fysieke verbeelding – en een uitgewerkte business case. Uiteraard staan de teams er niet alleen voor: er is hulp van gerenommeerde ontwerpers en van partners die ervaring hebben met zowel het vormgeven van de businesscase als van het ontwerpen van het product. De meest veelbelovende teams worden verder geholpen om na de challenge hun idee door te ontwikkelen tot een startup binnen BlueCity.

Waarom meedoen als organisatie?

  • Binnen zes weken van restroom naar schaalbaar economisch rendabel product
  • Exposure bij aanstormend circulair talent en in de media
  • Inspireer collega's, klanten en partners over de mogelijkheden van de circulaire economie

Deelnemende organisaties vragen we een financiele bijdrage. Qua tijd is de impact beperkt: BlueCity helpt bij de keuze van de reststroom en de teams worden begeleid door universiteiten en onze community. De kickoff vindt plaats op maandag 14 mei en de finale op vrijdag 22 juni.

Aanmelden

Meedoen als deelnemer? Young professionals kunnen zich hier aanmelden

Als organisatie een reststroom aanleveren? Mail rhea@bluecity.nl.

Facebook Twitter
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door Lars Crama op 12-03-18 bluecity.nl

Wil jij op dit event reageren?

Laatste reacties

Op 14 mei start de tweede editie van de BlueCity Circular Challenge. Teams van young professionals gaan aan de slag met reststromen van bedrijven. Zij presenteren na 6 weken een schaalbaar product.

Initiatiefnemer

Relevante Global Goals for Sustainable Development

Bijdragen aan een Futureproof bedrijfsleven door: 12 Responsible consumption and production