CIRCO Circular Business Design Track- editie kunststofbranche

01 januari 2018, 09:00 - 18:00. Divers, € 500,00

evenement
CIRCO Circular Business Design Track- editie kunststofbranche

01 januari 2018 09:00 - 18:00

De ontwikkeling naar een circulaire economie begint met circulair ondernemen. Design is daarbij de motor om tot circulaire producten en diensten te komen. CIRCO, Partners for Innovation en Cirkel Design helpen jou en je bedrijf op weg met de CIRCO Circular Business Design Track. In drie workshops komen we tot nieuwe producten, diensten en businessmodellen.

De Circular Business Design Track bestaat uit drie ééndaagse workshops die plaatsvinden binnen een periode van twee maanden. Je maakt kennis met de mogelijkheden van circulair ondernemen en ontwerpen, verkent kansen daarvan voor je eigen business, en zet concrete eerste stappen in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en businessmodellen.

1. Initiate 

Tijdens de eerste dag duik je diep in het gedachtengoed van de circulaire economie. Je onderzoekt samen met de andere deelnemers hoe je tot innovatieve businessmodellen en productontwerpen komt door de toepassing van circulaire designprincipes. We starten met een inspirerende rondleiding en een serious game waarin je de voordelen van circulaire businessmodellen ervaart. In het tweede dagdeel wordt het concept van de circulaire economie geïntroduceerd en wordt uitgelegd hoe je met circulair design aantrekkelijke producten en diensten creëert voor klanten of gebruikers. Je verkent samen hoe verschillende circulaire ontwerpstrategieën daarbij ingezet kunnen worden.

2. Ideate

In de tweede sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire design strategieën en businessmodellen. De benoemde kansen uit de voorgaande workshop pakken we op en verkennen we verder samen met de trainers en andere deelnemers. Kennis, kunde en creativiteit worden gebundeld om in interactieve werkvormen alle verzamelde inzichten te verwerken tot potentiële circulaire producten en diensten. Deze worden altijd gekoppeld aan een circulair businessmodel. Het levert nieuwe mogelijkheden op in een range van aanpassingen die op korte termijn gerealiseerd kunnen worden, tot volledige nieuwe concepten die de deur openen naar toekomstige circulaire diensten of aanpassingen in de keten.

3. Implement

Tijdens de laatste workshop bereid je je voor op de realisatie van circulaire producten, diensten en businessmodellen. Dit begint met het identificeren van het beste concept uit de vorige workshop. We kijken naar technische en commerciële haalbaarheid, gevolgen voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Je krijgt inzicht in de mogelijke consequenties en criteria van haalbaarheid. Daarna stel je een roadmap op met concrete vervolgstappen. Je verlaat de workshopserie uitgerust met de tools en kennis om je eigen organisatie te transformeren tot een circulaire koploper, met realistische concepten voor waardevolle producten en diensten.

Praktische informatie

Voor wie
Deze Track is speciaal gericht op maakbedrijven in de kunststofketen. Per bedrijf doet er een beslisser en een ontwerper/engineer mee.

Data
ntb

Tijden
09.00 - 18.00 uur

Locaties
Divers

Kosten
€500,- ex. BTW per bedrijf (voor 2 personen). De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex. BTW, het gereduceerde tarief is mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur & Milieu.

Workshop trainers
Deze Tracks wordt geleid door CIRCO-trainers Ingeborg Gort (Partners for Innovation) en Marien Korthorst (Cirkel Design).

Facebook LinkedIn™ Twitter
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door Femke Glas op 11-08-17 http://circonl.nl

Wil jij op dit event reageren?

Laatste reacties