CIRCO Circular Design Class voor ontwerpers uit de bouw & vastgoedsector

14 december 2017, 09:00 - 17:30. ntb, € 100,00

evenement
CIRCO Circular Design Class voor ontwerpers uit de bouw & vastgoedsector

14 december 2017 09:00 - 17:30

Circulaire economie is ‘hot’. De circulaire economie is een systeem waarin producten langer mee gaan en slim worden hergebruikt en gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen. CIRCO biedt deze ééndaagse workshop aan om ontwerpers kennis en nieuwe inzichten op het gebied van circulair design te geven.

Editie voor de creatieve professionals in de Bouw & Vastgoed sector 

De circulaire revolutie binnen de Bouw & Vastgoed sector is begonnen. De bouwsector is momenteel niet toekomstbestendig en is wereldwijd verreweg de grootste verbruiker van grondstoffen (bijna de helft van de verbruikte grondstoffen). Hoe moeten wij Nederland, met een van de hoogste bevolkingsdichtheden ter wereld, nu en in de toekomst bedienen?

Een slimmer en efficiënter grondstoffenmanagement is cruciaal om welvaart blijvend mogelijk te maken. Daarom nodigt CIRCO alle architecten, interieurontwerpers of andere betrokken creative professionals uit de bouw & vastgoed industrie uit om middels de principes van de circulaire economie aan een toekomstbestendige industrie te werken.

 

CIRCO Circular Design Class

Deze CIRCO design class is toegespitst op de bouwsector als geheel, voor opdrachtgevers en voor de creatieve professional. Tijdens deze eendaagse workshop leer je als creatieve professional in de bouw de ins & outs over 'circular design’. Wat zijn de principes van de circulaire economie, waarom is het interessant voor jou en je opdrachtgever en hoe neem je als creatieve professional de rol van change agent in? Je gaat concreet aan de slag met circulaire business modellen en ontwerpstrategieën, waarbij het TU Delft onderzoek ‘Products That Last’ vertrekpunt is.

Take aways

  • Inzicht en inspiratie circulaire economie, circulaire business modellen en design strategieen
  • Vergroot je kennis middels tools en methodes om naar een circulaire toekomst te werken
  • Wordt deel van een groeiend netwerk van circular professionals in de bouw
  • Ontwikkel jezelf naar een onderscheidende change agent met groeikansen voor jezelf en je bedrijf
  • Zet eerste stappen naar een circulaire toekomst

Deelnemers: Deze Class is speciaal voor creatieve professionals uit de bouwsector (architecten, interieurdesigners, ruimtelijke ontwerpers, industrieel ontwerpers etc). Het maximaal aantal deelnemers is 15.

Datum: 14 december 2017 

Tijd: 9.00 tot 17.30 uur

Locatie: Ntb

Kosten: € 100 excl. BTW per deelnemer. Dit gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Inschrijven:  http://circonl.nl/doe-mee/

Workshopleiding: Simone Gager (Circle Economy) en Siem Haffmans (Partners for Innovation)  

Organisatie: CIRCO is een project van CLICKNL en wordt uitgevoerd door Reversed Concepts, Nuovalente, Partners for Innovation, Circle Economy, Implement Circular Economy. Meer informatie: http://circonl.nl/

Facebook Twitter LinkedIn™
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door Femke Glas op 14-11-17 http://circonl.nl

Wil jij op dit event reageren?

Laatste reacties