Duurzaamheidsprijs 2017: draag bij aan een circulaire economie

11 april - 16 mei 2017

evenement
Duurzaamheidsprijs 2017: draag bij aan een circulaire economie

11 april - 16 mei 2017

Op 10 oktober 2017, Dag van de Duurzaamheid, wordt de provinciale Utrechtse Duurzaamheidsprijs uitgereikt! Dit jaar zijn we op zoek naar innovatieve projecten of initiatieven die bijdragen aan een circulaire economie. Iedereen kan zich aanmelden tot 17 mei. Er is 10.000 euro te verdelen onder drie finalisten.

Het grondstofverbruik moet drastisch terug worden gebracht om onze aarde voor toekomstige generaties te behouden en te beschermen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, ten eerste door hergebruik van bestaande producten, componenten en grondstoffen en door nieuwe grondstoffen duurzaam te winnen. Een andere aanpak is om nieuwe producten en processen te ontwikkelen om producten, componenten en grondstoffen eenvoudiger te kunnen hergebruiken. Als laatste en minstens zo belangrijk is het stimuleren van verandering in consumentengedrag.

Circulaire economie in 2050

Het kabinet ondersteunt deze ontwikkeling naar een circulaire economie. Men wil dat Nederland in 2050 een circulaire economie heeft en vervult hierin de voortrekkersrol binnen Europa. Ook op regionale schaal wordt in de provincie Utrecht door Alliantie Cirkelregio Utrecht toegewerkt naar een circulaire economie.

Kansen voor provincie Utrecht

Deze nieuwe circulaire economie biedt de provincie Utrecht veel kansen. Daarom is 'circulaire economie' als thema gekozen voor de Duurzaamheidsprijs 2017. Met de prijs worden initiatieven en projecten die bijdragen aan deze circulaire economie in het zonnetje gezet, om zo ook het thema in de samenleving meer zichtbaarheid te geven. Projecten en initiatieven van buiten de provincie mogen ook meedoen, als het effect maar gericht is op provincie Utrecht.

Aanmelden

Iedereen kan zich aanmelden voor de duurzaamheidsprijs, zowel ondernemers, burgers, overheden, kennisinstellingen, maatschappelijke- en andere organisaties. Doe dit wel vóór 18 mei! Benieuwd naar de criteria, aanmeldprocedure en prijzen? Bekijk onderstaande folder en doe mee.

Duurzaamheidsprijs 2017

Wil jij op dit event reageren?

Laatste reacties