Innovatiebijeenkomst Horizon 2020 voor water, klimaat en circulaire economie

13 december 2017, 14:30 - 18:30. Amersfoort

evenement
Innovatiebijeenkomst Horizon 2020 voor water, klimaat en circulaire economie

13 december 2017 14:30 - 18:30

Op zoek naar financiering voor jouw onderzoek of innovatie rondom water, klimaat of circulaire economie? Zoek je verbreding van je kennis en netwerk? Kom dan naar de innovatiebijeenkomst Horizon 2020 voor Water, Klimaat en Circulaire Economie.

Cross sectorale samenwerking

Het Europese onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 financiert water-, klimaat- en circulaire economie-projecten. Projecten die zich met name richten op het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen. Dat vraagt om een cross sectorale benadering, samenwerken in ketens en open innovatie. Water, klimaat en circulaire economie hebben dus vele raakvlakken en verbindingen met andere maatschappelijke uitdagingen (societal challenges) binnen Horizon 2020.

In het nieuwe werkprogramma van 2018 – 2020 zijn er tal van oproepen (calls) die mogelijk interessant voor jou zijn. Tijdens deze innovatiebijeenkomst gaan we aan de slag om cross-over samenwerking te stimuleren en jouw kansen op financiering van een Horizon 2020 project te vergroten. Er is tijdens de bijeenkomst specifiek aandacht voor deelname aan Horizon 2020 door het MKB.

Doelgroep

De bijeenkomst is bedoeld voor bedrijven, kennisinstellingen, universiteiten, overheden, maatschappelijke organisaties en andere actoren op gebied van water, klimaat en circulaire economie.

Programma

14.30 Inloop en registratie

15.00 Welkom door Joop van Meel, manager internationale programma's bij RVO.nl

15.10 Exploring New Horizons door Paul Iske (hoogleraar Open Innovatie aan Universiteit Maastricht). Inspirerende sessie waarin Paul Iske ingaat op cross-over samenwerking, open innovatie en zijn Institute for Brilliant Failures

15.40 Wat voor kansen biedt Horizon 2020 in het programma van 2018-2020? door Corinne van Voorden, adviseur klimaat, water en circulaire economie bij RVO.nl

15.55 Q&A

16.05 Parallelle sessies (geef je voorkeur aan in het aanmeldformulier)

  • Parallelle sessie 1: Interactieve sessie over consortiumvorming en mkb-deelname.
    • Co-design en de eindgebruiker betrekken in je projectvoorstel, hoe doe je dat? Spreker volgt. MKB-er aan het woord. Dimitris Xevgenos, CEO van Sealeau vertelt over zijn deelname in Horizon 2020 en geeft tips voor toekomstige deelnemers. Sealeau heeft een innovatieve technologie ontwikkeld voor behandeling van afvalwater en hergebruik van waardevolle stoffen.
  • Parallelle sessie 2: Sessie voor nieuwkomers in Horizon 2020.
    • Nog niet eerder meegedaan in Horizon 2020 en wil je een projectidee bespreken? Ga in gesprek met één van onze adviseurs. De capaciteit voor één-op-één gesprek is beperkt, daarom vinden de gesprekken alleen plaats op basis van een vooraf ingestuurd projecideeformulier. Uiteraard kun je ook tijdens de borrel met één van onze adviseurs spreken.

17.00 Netwerkborrel rond thema's stad, circulaire economie, water, klimaat en demoprojecten

18.30 Einde

Registratie

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld je aan voor 11 december via onderstaande knop.

Wil jij op dit event reageren?

Laatste reacties

Op zoek naar financiering, kennis en netwerk rondom jouw onderzoek of innovatie over water, klimaat of circulaire economie? Kom naar deze innovatiebijeenkomst.

Initiatiefnemer

Relevante Global Goals for Sustainable Development

Bijdragen aan een Futureproof bedrijfsleven door: 13 Climate action