Wolkat en NOMODE lanceren duurzame collectie op Dutch Sustainable Fashion Week

08 - 14 oktober 2017, 17:00 - 18:00. Tilburg & Amsterdam, Gratis

evenement
Wolkat en NOMODE lanceren duurzame collectie op Dutch Sustainable Fashion Week

08 - 14 oktober 2017 17:00 - 18:00

De eerste collectie van duurzame textielrecycler Wolkat is een reactie op de vervuilende textielindustrie die gekenmerkt wordt door fast-fashion. De collectie is ontwikkeld in samenwerking met NOMODE en bestaat uit tien items, elk gemaakt van 100% gerecycled textiel. De collectie wordt op 14 oktober gelanceerd in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Elk item is geïnspireerd op verschillende vormen uit de geschiedenis van de mode, herontdekt en samengevoegd tot een outfit. Alle items kunnen met elkaar gecombineerd, en over elkaar heen gedragen worden. De vele mogelijke combinaties zorgen ervoor dat de collectie geschikt is voor elke vrouw, ongeacht trends, cultuur of klimaat. Hierdoor ontstaat met maar tien items een draagbare en volledig duurzame garderobe.

Lancering

De collectie wordt op 14 oktober gelanceerd in de Westergasfabriek in Amsterdam. Op zondag 8 oktober vindt in Tilburg een exclusieve preview en expo plaats in het kader van Tilburg Duurzame Textielstad. Van 17.00 – 18.00u kan iedereen een kijkje komen nemen in Villa Vierjaargetijden in Tilburg.

Over Wolkat en NOMODE

Wolkat is een Nederlands familiebedrijf in textielrecycling. Sinds 2004 beheerst Wolkat de volledige textielrecyclingketen: van inzameling tot (nieuw) eindproduct. NOMODE is een Nederlands label dat kunst en kleding samen laat komen.

Facebook LinkedIn™
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door Kimberley van der Wal op 05-10-17 wolkat.com

Wil jij op dit event reageren?

Laatste reacties

11 okt 2017
Reactie van Sandra

wat een mooi event, kunnen wij komen kijken in Amsterdam nog deze week? dank vast, Sandra

De eerste collectie van 100% gerecycled textiel van textielrecycler Wolkat wordt op 14 oktober gelanceerd in de Westergasfabriek. Op zondag 8 oktober vindt in Tilburg een exclusieve preview plaats.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Relevante Global Goals for Sustainable Development

Bijdragen aan een Futureproof bedrijfsleven door: 12 Responsible consumption and production