Zesdaagse masterclass over voedseltransitie

10 april - 04 september 2018, 13:30 - 20:00. Overal in Nederland, € 2450,00

evenement
Zesdaagse masterclass over voedseltransitie

10 april - 04 september 2018 13:30 - 20:00

Wil jij meer weten van ons voedselsysteem, de beginselen van het transitiedenken en wat een 'voedseltransitie' nu eigenlijk is? Wil je les krijgen van vernieuwende wetenschappers, innovatieve ondernemers bezoeken en zicht krijgen op jouw rol in de transitie? Schrijf je in voor de zesdaagse masterclass voedseltransitie. De masterclass start op 10 april.

Ontdek wat jij zelf kunt doen om een omslag naar een ander voedselsysteem te bespoedigen. Schrijf je in voor de nieuwe editie van de zesdaagse masterclass voedseltransitie, startdatum 10 april, die Sandra van Kampen organiseert in samenwerking met DRIFT, de Dutch Research Institute for Transitions van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Er zijn nog een paar plekken vrij!

Programma

In zes dagen tijd maken we een reis door ons voedselsysteem, leren we de basis van het transitiedenken, krijgen we gastcolleges van dwarse wetenschappers en bezoeken we innovatieve bedrijven. Ook werk je aan je eigen casus. 

Tijdens deze masterclass maak jij deel uit van een gemengde groep deelnemers vanuit overheid, ondernemers, groene onderwijs, maatschappelijke organisaties en anderen. Je krijgt les van dwarse wetenschappers en ondernemers, zoals Frederike Praasterink (HAS Den Bosch), Drees Peter van den Bosch (Willem & Drees), Jeroen Willemsen (GPA), Ruud Zanders (Kipster), Imke de Boer (WUR), PJ Beers (DRIFT), Hans Koot (provincie Zuid-Holland) en Dutch Cuisine. We onderzoeken de rol van geld, van de overheid, het groene onderwijs en de consument. We kijken naar de persistente problemen in ons landbouwsysteem, verdiepen ons in korte ketens, innovatieve veehouderijconcepten, de eiwittransitie, voeding & gezondheid, gezonde bodems en nog veel meer!

Opzet masterclass

De Masterclass Voedseltransitie bestaat uit zes georganiseerde leerdagen van 13.30 tot 20.00 uur. De leerdagen zijn verspreid over een periode van een drie maanden. Tussen en tijdens de leerdagen werk je door middel van gerichte opdrachten aan je eigen transitiecasus: een project, programma en/of plan van aanpak binnen je werk dat zich richt op de transitie naar gezond en duurzaam voedsel. Tussentijds zijn er op een nader te bepalen tijdstip feedbacksessies, waarin we in kleinere groepen kunnen reflecteren op elkaars plannen.

Meer informatie

Wil je meer weten over de masterclass, prijs, data enzovoort? Of wil je jezelf gelijk aanmelden? Surf dan naar de website van DRIFT of bezoek mijn website.

Facebook Twitter LinkedIn™
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door Sandra van Kampen op 12-03-18 deschaalvankampen.nl

Wil jij op dit event reageren?

Laatste reacties

Op 10 april start de nieuwe editie van de masterclass voedseltransitie. Leer, werk en ontdek zes dagen over een duurzaam, gezond en eerlijk voedselsysteem.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Relevante Global Goals for Sustainable Development

Bijdragen aan een Futureproof bedrijfsleven door: 12 Responsible consumption and production 17 Partnerships for the goals