CIRCO Circular Business Design Track - Circulaire gebouwinstallaties Overijssel

18 April - 23 May 2019, 09:00 - 18:00. The Gallery, Enschede, € 500,00

Summary
Van frisse en energiezuinige gebouwen naar circulaire, slimme, energieneutrale of energiepositieve gebouwen.
CIRCO Circular Business Design Track - Circulaire gebouwinstallaties Overijssel
event
event-icon-white-v3.png

18 April - 23 May 2019 09:00 - 18:00

Het doel van deze CIRCO Circular Business Design Track is om de ontwikkeling en toepassing van gebouwinstallaties een stap verder te brengen: van frisse en energiezuinige gebouwen naar circulaire, slimme, energieneutrale of energiepositieve gebouwen.

Het doel van deze CIRCO Circular Business Design Track is om de ontwikkeling en toepassing van gebouwinstallaties een stap verder te brengen: van frisse en energiezuinige gebouwen naar circulaire, slimme, energieneutrale of energiepositieve gebouwen.

Rondom de Product Life Cycle kan op vele manieren waarde worden gecreëerd voor zowel een bedrijf, de gebruikers en de leefomgeving. Denk bijvoorbeeld aan het hergebruik van producten en materialen, verminderen van het gebruik van fossiele grondstoffen of het verduurzamen van je productieproces. Hierdoor ontstaan nieuwe uitdagingen en businesskansen voor organisaties. Deze nieuwe vormen van waardeketens en modellen zijn onmisbaar. Het ontwerp is daarbij de motor om tot meer circulaire producten, diensten en businessmodellen te komen.

Tijdens deze CIRCO Track maak je kennis met de mogelijkheden van circulair ondernemen en ontwerpen, verkent kansen daarvan voor je eigen business en zet concrete eerste stappen in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en businessmodellen. De Circular Business Design Track bestaat uit drie eendaagse workshops die plaatsvinden binnen een periode van twee maanden:

Donderdag 18 april: Initiate workshop
Duik dieper in het gedachtegoed van de circulaire economie. Samen met andere bedrijven en ontwerpers brengen we waardevernietiging in de huidige keten in beeld. Per organisatie worden de circulaire kansen geïdentificeerd en geselecteerd.

Donderdag 9 mei: Ideate workshop
We werken de meeste kansrijke circulaire propositie uit met de circulaire design-methoden en businessmodellen uit het boek ‘Products that Last’. Dit resulteert in een circulaire klantpropositie met een businessmodel, product (re)design en aanvullende diensten.

Donderdag 23 mei: Implement workshop
We brengen veranderingen in beeld die nodig zijn om de circulaire propositie te implementeren. Deze toetsen we op haalbaarheid en plotten we in een implementatie-roadmap: wanneer gebeurt wat, en met wie? We sluiten de CIRCO Track af met een pitch.

What’s in it for you?
– Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen! Het vergroot je concurrentiekracht en creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en klanten.
– CIRCO maakt nieuwe samenwerking mogelijk door een krachtige design-invalshoek en kruisbestuiving met andere deelnemers en designers.
– Je krijgt toegang tot concreet bruikbare kennis en design-tools die intern gedeeld en daarna voor andere circulaire projecten ingezet kunnen worden.
– Je draagt bij aan de ontwikkeling van een circulaire economie, waarin producten en materialen worden hergebruikt en grondstoffen hun waarde behouden.
– Je gaat gezamenlijk met branchegenoten en ketenpartners (tien partijen) aan de slag en krijgt daardoor vanuit zowel business als design nuttige interactie en inspiratie.
– Je krijgt zowel zicht op de voor jouw bedrijf realiseerbare circulaire plannen op korte termijn, als op de mogelijke systeemveranderingen als stip op de horizon.
– We zetten in op vernieuwing en innovatie. Ook wanneer dit niet volledig circulair is, levert het een verfrissende herijking van je business op.
– De Track wordt beleid door twee ervaren en circulair onderlegde trainers en door een ontwerper of architect die deelnemers inspireert vanuit zijn of haar design thinking-ervaring.
– Meedoen aan CIRCO biedt veel kansen om aan te haken op een breed netwerk, contact met andere sectoren en een groeiende community van mensen en bedrijven die werken aan circulaire business.
– In 2019 wordt 75% van de kosten betaald door Provincie Overijssel.
– Dit is een ‘one-time opportunity’: een uniek project en een kans om deel uit te maken van een groep circulaire koplopers.

Praktische informatie


Voor wie
De Track biedt plaats aan 10 bedrijven. Van elk bedrijf doen twee mensen mee: iemand die op strategisch niveau betrokken is bij business development/marketing/sales, en een tweede persoon die betrokken is bij design/productontwikkeling.

Data
18 april, 9 & 23 mei 2019

Tijden
9.00 – 18.00 uur

Locatie
The Gallery, Enschede

Kosten
De kosten voor deelname bedragen €500,- ex. btw per bedrijf (voor 2 personen). De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex. btw. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Trainers
Deze Track wordt geleid door CIRCO-trainers Marien Korthorst (Cirkel design) en Bas Hillerström (Critical Minds).

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this event
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this event?