CIRCO Track Circulaire PET Trays (vlees, vis, vega, kaas)

03 - 31 October 2019, 09:00 - 17:30. Emmen (dag 1), € 500,00

Summary
Met de keten de kringloop van PET Trays sluiten
CIRCO Track Circulaire PET Trays (vlees, vis, vega, kaas)
event
event-icon-white-v3.png

03 - 31 October 2019 09:00 - 17:30

PET schalen worden op grote schaal toegepast voor de verpakking van proteine houdende voeding. Deze verpakkingen worden door Kunststof Sorteer Installaties gescheiden. Helaas zijn de meeste PET schalen niet ontworpen met het oog op recycling.  Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen. Doe je mee met je keten!

Over de organisator

CIRCO is een programma van CLICKNL, Topsector Creatieve Industrie. Wij geloven dat de ontwikkeling van nieuwe waarde bij ondernemers begint. Design is daarbij de motor om tot circulaire producten, ketens, diensten en businessmodellen te komen.   

Met wie werken we samen?

Deze track organiseert CIRCO samen met de Nederlandse Rubber en Kunststof Federatie (NRK), de NOM en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV). Daarnaast zijn het Nationaal Test Centrum Plastics (NTCP), de WUR, het Plastic Pact en het Sustainable Food Initiative betrokken.  

Wat houdt het in?

De CIRCO Track circulaire PET Trays is een driedaagse workshop waarin we aan de slag gaan om PET Trays circulair(der) te maken. Dit doen we met een groep van ca. 10 bedrijven, waaronder PET Tray producenten, verpakkers, supermarktketens, sorteerders en recyclers. Met de keten doorgrond je welke consequenties ontwerpveranderingen hebben op de business en de keten. Op dag 3 vertaal je dit naar een concrete roadmap met acties die je o.a. in samenwerking met ketenpartners gaat oppakken.  

Praktische zaken

De track start op 3 oktober, de tweede dag is op 14 oktober en de laatste dag op 31 oktober. Per bedrijf wordt een bijdrage van € 500, gevraagd. Voor dit bedrag kunnen 2 personen, 3 volledig verzorgde workshopdagen volgen. (Feitelijke kosten zijn € 2.000. Deze korting van 75% wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat). Aantal deelnemers per serie: Maximaal 10 bedrijven (2 personen per bedrijf) Voor meer info, zie de flyer.

CIRCO_NRK_NOM_PET_TRAYS_2019_flyer_20190828.pdf
Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this event?