CIRCO Workshop Track – Smart Industry

17 September - 29 October 2019. Provincie Overijssel

GOAL & TARGET
Breng de ontwikkeling van jouw producten en processen verder met circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën.
CIRCO Workshop Track – Smart Industry
event
event-icon-white-v3.png

17 September - 29 October 2019

Combineer Smart Industry slim  met circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën. Denk aan: grondstof-efficiency; efficiënter produceren, 3D-printen en hergebruik van productieafval en levensduurverlenging van componenten en producten (door ICT i.c.m. sensoriek, IoT, slimme  onderhoudscontracten, re-manufacturing).

• Delen van middelen i.p.v. het aanschaffen: intensiever gebruik maken van productieapparatuur;
• Controle houden door monitoring op afstand (preventief onderhoud i.p.v. vervanging);
• De impact voor je bedrijf om een dienst i.p.v. een product te leveren.

Data
17 september, 8 oktober & 29 oktober 2019

Tijden
9.00 – 18.00 uur

Locatie
Provincie Overijssel (exacte locatie nader te bepalen)

***Programma***

Initiate Workshop
Duik dieper in het gedachtegoed van smart & circulaire economie. Per bedrijf worden de circulaire kansen in kaart gebracht en geselecteerd.

Ideate Workshop
We werken de meest kansrijke propositie uit met behulp van circulaire designmethoden en businessmodellen. Dit levert een  circulaire klantpropositie op met een businessmodel, product (re)design en aanvullende diensten.

Implement Workshop
We brengen de veranderingen in beeld die nodig zijn om de propositie te implementeren. Deze toetsen we op haalbaarheid en we werken een implementatieplan uit: wie doet wat, wanneer? We sluiten af met een pitch.

Waarom meedoen?
• Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen! Het vergroot je concurrentiekracht en creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten.
• CIRCO maakt nieuwe samenwerking mogelijk door een krachtige design-invalshoek en kruisbestuiving met andere deelnemers en designers.
• Je krijgt toegang tot concreet bruikbare kennis en design tools die intern gedeeld en daarna voor andere circulaire projecten ingezet kunnen worden.
• Je draagt bij aan de ontwikkeling van een circulaire economie, waarin producten en materialen worden hergebruikt en grondstoffen hun waarde behouden.
• Je gaat gezamenlijk met branchegenoten en ketenpartners (10 partijen) aan de slag en krijgt daardoor vanuit zowel business als design nuttige interactie en inspiratie.
• Je krijgt zowel zicht op de voor je bedrijf realiseerbare circulaire plannen op korte termijn, als op mogelijke systeemveranderingen, als stip op de horizon.
• We zetten in op vernieuwing en innovatie. Ook wanneer dit niet volledig circulair is, levert het een verfrissende herijking van je business op.
• De Track wordt naast een tweetal ervaren, circulair onderlegde trainers, begeleid door een ontwerper of architect die deelnemers inspireert vanuit design thinking-ervaring.
• Meedoen aan CIRCO biedt veel kansen voor aanhaken op een breed netwerk, contact met andere sectoren en een groeiende community van mensen en bedrijven die werken aan circulaire business.
• In 2019 wordt 75% van de kosten betaald door de Provincie Overijssel.
• Dit is een one time opportunity: een uniek project en een kans om deel uit te maken van een groep koplopers!

Voor wie
Deze CIRCO Track is speciaal bedoeld voor bedrijven uit de maakindustrie die met Smart Industry en circulair ondernemen aan de slag zijn of willen en daarbij gefaciliteerd willen worden met praktische tools en kennis van experts en die willen leren door interactie met andere bedrijven in de keten.

De Track biedt plaats aan tien bedrijven. Van ieder bedrijf doen twee personen mee, bij voorkeur een duo van een designer/ingenieur/business developer en iemand met een commerciële rol, die markt, klanten en stakeholders kent. Er zit veel toegevoegde waarde in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces, en in de interactie tussen de tien deelnemende bedrijven.

Kosten
De kosten voor deelname bedragen €500,- ex. btw per bedrijf (voor 2 personen). De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex. btw. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Trainers

Deze Track wordt geleid door CIRCO-trainers Marien Korthorst (Cirkel design) en Linda Louwissen (Circulair Verbeteren).

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this event
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this event?