Circu-leersessie met Voorleesactie BeerTad op 4.2

10 October 2019 - 04 February 2020, 08:30 - 12:00. Hardenberg, Free

Summary
BeerTad introduceren bij jeugd en ondernemers in Hardenberg als symbool voor een circulaire - energieneutrale- toekomst
Circu-leersessie met Voorleesactie BeerTad op 4.2
event
event-icon-white-v3.png

10 October 2019 - 04 February 2020 08:30 - 12:00

Schoolkinderen dagen ondernemers uit om BeerTad voor te lezen aan alle schoolkinderen in Hardenberg. Met jeugd werken we aan opleiden van het talent voor de toekomst. Dat doen we met ondernemers op 4 februari in de Week van de Circulaire Economie 2020. 

Op de Dag van de Duurzaamheid geven een aantal partijen uit Hardenberg opvallende aandacht aan de rol van jeugd en jongeren in de toekomst van de gemeente. Er vindt een voorleesactie plaats als lancering van een nieuw boek : Beer Tad houdt het langer vol. De boodschap van deze partijen is ‘laten we jeugd en jongeren vroegtijdig betrekken bij de uitdagingen die we in Hardenberg hebben voor een gezonde lokale economie. Zij hebben goede, frisse ideeën en in de toekomst hebben we hun talent hier hard nodig. Beer Tad fungeert als symbool voor deze beweging, waar we met elkaar aan vormgeven. De schoolkinderen dagen ons uit om alle scholen te bereiken met een grote voorleesactie. Dat gaan we doen: op 4 februari 2020 tijdens de landelijke Week van de Circulaire Economie. En daarin trekken we graag samen op met zoveel mogelijk ondernemers in Hardenberg. Meld je aan als voorlezer via info@ambassadorwise.nl 

Dit initiatief komt voort uit een werksessie van het jaar ervoor waarin onder meer kenniscentrum Hibertad, Gemeente Hardenberg en Onderwijspartijen Vechtdalprojecten op initiatief van Deltion en Windesheim hun ambities met elkaar vaststellen rondom de toekomst van de economie in de gemeente. Ook Rova sloot zich aan bij de actie. En diverse ondernemers dragen bij aan de actie door mee te helpen in de organisatie. In januari werden ambities uitgesproken en  de handen uit de mouwen gestoken. 

‘We zijn doeners in de Gemeente Hardenberg’ – aldus Eberhard Dijkhuis – ‘en we kunnen hier goed de kracht van het netwerk benutten om te vernieuwen. Wij krijgen bij Hibertad veel jeugd en jongeren over de vloer door samenwerking met onderwijsinstellingen en onze educatieprogramma’s. Zij zijn immers de toekomst. Om die reden maakten we heel pragmatisch een vervolg op ons eerdere boek van Beertje Tad om de beweging die nodig is naar een Circulaire Economie kracht bij te zetten. 

Ook de Gemeente Hardenberg heeft niet stilgezeten. Wethouder Alwin ter Rietstap: ‘De regio Zwolle en andere regio’s waar we als gemeente toe behoren zijn volop in beweging. Als Hardenberg hebben we een prachtige ondernemersmentaliteit en vernieuwingskracht. We laten graag de goede voorbeelden zien van ondernemers zoals pionier Mijn Waterfabriek, Aannemersbedrijf Dijkhuis Bouwteam van Waarde, zelfs genomineerd voor de regionale award, maar ook Reestlandhoeve als eerste B-Corp in deze gemeente en AmbassadorWise genomineerd voor GreenQuest. We hebben al vele voorlopers in deze gemeente. 

We kunnen in Hardenberg laten zien dat er volop kansen voor onze ondernemers en ons human capital. We zijn al vanaf 2000 bezig met de voorloper van de Werelddoelen, waarmee we als laten Hardenberg laten zien dat we werken aan wat nodig is om hier in 2030 nog gewoon goed te kunnen wonen en werken. 

Met BeerTad bereiken we kinderen en ondernemer, maar indirect ook de ouders en die komen als huiseigenaar, werknemer of ondernemer ook in aanraking met deze onderwerpen. We hebben iedereen nodig in Hardenberg om te zorgen dat de toekomst hier goed blijft. 

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this event
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this event?