Circulaire Innovatieversneller Drenthe

27 May 2021, 14:30 - 17:00. Online, Free

Summary
Maak werk van je circulaire ambities.
Circulaire Innovatieversneller Drenthe
event
event-icon-white-v3.png

27 May 2021 14:30 - 17:00

De Circulaire Innovatieversneller Drenthe bestaat uit een masterclass en verschillende vervolgsessies. De sessies zijn bedoeld voor alle maakbedrijven uit Drenthe en Hardenberg die slim en circulair willen ondernemen.

De Circulaire Innovatieversneller Drenthe is een initiatief van Ik Ben Drents Ondernemer, NICE en de Drentse circulaire koplopers Vepa en Brink Industrial.

Masterclass

De aftrap vindt plaats op donderdag 27 mei om 14.30 uur. Tijdens een speciale masterclass vertellen Erik Luisman van Vepa en Wido van den Bosch van Brink Industrial en Made Circular By over hun missie en hoe zij concreet omgaan met circulariteit binnen hun bedrijf. Vervolgens ga je zelf aan de slag met het concreet maken van jouw circulaire uitdaging. Denk aan keuze voor grondstoffen, de besparing van materiaal(kosten) en/of betere benutting van restmateriaal door het efficiënter organiseren van het productieproces met behulp van slimme technologie.

Verdiepingssessies

Voor alle challenges die tijdens de inspiratiesessie worden opgehaald, definiëren we vervolgstappen. Hierbij kun je begeleiding krijgen vanuit Ik Ben Drents Ondernemer en/of NICE. Ook kun je samen met een aantal andere bedrijven een (aantal) verdiepingssessie(s) volgen. De bedenkers van de acht meest concrete ideeën worden bovendien uitgenodigd om hun idee verder uit te werken in een innovatieversneller onder begeleiding van Vepa en Brink Industrial. Hiervoor zijn twee vervolgsessies gepland.

Programma en aanmelden

De Masterclass is op 27 mei tussen 14.30 uur en 17.00 uur. Na aanmelding ontvang je een nader uitgewerkt programma. Op 3 juni en 17 juni staan vervolgsessies ingepland.

Ben je enthousiast geworden? 

Ga naar de site en meld je aan
Read more
There are no matches yet. Match to this event
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this event?