Circular Business Breakfast Rotterdam

17 January 2018, 08:00 - 10:30. BlueCity, Rotterdam, € 15,00

Summary
BlueCity, Nederland Circulair! en InnovationQuarter nodigen de ondernemers van Rotterdam van harte uit voor voor het Circular Business Breakfast in de Week van de Circulaire Economie.
Circular Business Breakfast Rotterdam
event
event-icon-white-v3.png

17 January 2018 08:00 - 10:30

Rotterdamse ondernemers zijn van harte uitgenodigd voor het Circular Business Breakfast bij BlueCity in Rotterdam. Nederland Circulair en Innovation Quarter hebben een inspirerend programma opgesteld met circulaire pioniers Gispen en SEW Eurodrive. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Rotterdam en MKB Rotterdam.

Ondernemen in een circulaire economie

We produceren in ons huidige economische systeem nog steeds vaak op lineaire wijze: grondstoffen worden producten en daarna afval of brandstof. De bestaande mogelijkheden voor hergebruik en recycling leveren meestal minderwaardige goederen of grondstoffen op. Deze situatie is niet veel langer houdbaar.

Gelukkig groeit de aandacht voor een circulair systeem, met hoogwaardig hergebruik en recycling. In dit circulaire systeem staan materiaalkeuze, ontwerp en waarde aan de basis van de kringloop waarin de producten (of onderdelen en materialen daarvan) na gebruik kunnen worden hergebruikt als volwaardig product, onderdelen van een product of als grondstof. Met andere woorden: het afval van de een is de grondstof voor de ander. Dit levert, tot nu toe nog veel, onbenutte ondernemerskansen op!

Programma

8:00 Start ontbijt

08:30 Welkom door Diana de Graaf, Nederland circulair!

08.35 Openingswoord door David Berg, directeur Schone Stad, Stadsbeheer gemeente Rotterdam

08:50 Refit, Return, Reuse, Recycle: the four "R's" of Recovery door Niels Maat, Manager Drive Solutions en Drive Services bij SEW Eurodrive

09:20 Gispen Circulair - de toekomst is nu door Robbert de Jonge, Senior Projectmanager bij Gispen

09:50 Discussie door Henk Vooijs, InnovationQuarter

10:00 Meet & Greet met Circo, Nederland Circulair, gemeente Rotterdam, DCMR Rijnmond, InnovationQuarter en rondleiding Blue City door Nienke Binnenhuis van Blue Citylab

Read more
There are no matches yet. Match to this event

Do you want to comment on this event?