Circular Economy Booster Breda

17 January 2018, 14:00 - 17:30. Breda

Summary
Circular Economie Booster op woensdagmiddag 17 januari in Breda. Tijdens deze bijeenkomst worden Bredase ondernemers geïnformeerd over ondernemen in een circulaire economie.
Circular Economy Booster Breda
event
event-icon-white-v3.png

17 January 2018 14:00 - 17:30

Graag nodigen we je uit voor de bijeenkomst Circular Economie Booster in Breda georganiseerd door de gemeente Breda en Nederland Circulair!. Ondernemers vertellen over hun praktijkervaringen en in een interactieve workshop van Cirkellab gaat u zelf aan de slag.

Ondernemen in een Circulaire Economie

We produceren in ons huidige economische systeem nog steeds vaak op lineaire wijze: van grondstof naar product naar afval. De bestaande mogelijkheden voor hergebruik en recycling leveren meestal laagwaardige goederen of grondstoffen op. Deze situatie is niet meer houdbaar. Gelukkig groeit de aandacht voor een circulair systeem, met hoogwaardig hergebruik en recycling. In dit circulaire systeem staan materiaalkeuze, ontwerp en waarde aan de basis van de kringloop. In deze kringlopen worden producten (of onderdelen en materialen daarvan) na gebruik weer hergebruikt als volwaardig product, onderdelen van een product of als grondstof voor een nieuw product. Met andere woorden: het afval van de een is de grondstof voor de ander. Benut jij deze kansen van ondernemen al?

Programma

14:00 inloop en informatiemarkt
14:30 opening door vertegenwoordiger gemeente 
14:45 inleiding Circulaire Economie door Diana de Graaf, Nederland Circulair
15:00 Circulaire Economie in de praktijk, door Coolrec (part of Renewi)
15:30 Circulaire Economie in de praktijk, door BAM
16:00 Pauze
16:20 Workshop Circo over ontwikkeling van circulaire businessmodellen, door Cirkellab
17:20 Afronding workshop en start netwerk/borrel

Je kan je inschrijven via deze link. Daarnaast is het doel van het programma om bedrijven aan te zetten tot een vervolgstap. Daarom is er ook een vervolgaanbod mogelijk waarmee je kennis kunt maken tijdens de informatiemarkt aansluitend aan de bijeenkomst. Zie hier onder meer info over het vervolgaanbod dat later in het jaar zal plaatsvinden. Deelname aan het vervolgaanbod is kostenloos en is los van bovenstaande bijeenkomst te volgen.

Locatie

Het event vindt plaats bij Cultkitchen, Lachappellestraat 7 in Breda.

Expertadvies circulair ondernemen door Nederland Circulair!

Heb jij als bedrijf een ondersteuningsbehoefte in het realiseren van producten en diensten die bijdragen aan de circulaire economie? En is er voor jouw vraagstuk nog geen match te vinden? Wij bieden voor verdiepende ondernemersvraagstukken ondersteuning op maat.

CIRCO Business en Design Track door Cirkellab

In de CIRCO Business en Design Track ga je als bedrijf samen met een groep andere bedrijven (om kennis en inspiratie te delen) concreet aan de slag met circulaire economie om jouw eigen business propositie uit te werken. 2 mensen uit het bedrijf (iemand die productkennis heeft en iemand die marktkennis bezit) gaan via een gestructureerd proces kennismaken met de mogelijkheden van circulair ondernemen en ontwerpen, kansen verkennen voor de eigen business en concrete eerste stappen zetten in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en businessmodellen. Deelname levert dan ook een concrete roadmap op met een lange termijn visie en concreet plan om morgen mee te beginnen. 

Business 2030 door BOnDS

Uitwerken van een circulair businessmodel (in brede zin van het woord) met studenten van de Minor Business 2030 (AVANS) en onder begeleiding door Derk Hueting/Joost Barendrecht van BOnDS.

Workshop “De CO2-footprint van uw product” door Stimular

Wil jij je producten duurzamer maken of vraagt de markt om de CO2-footprint van je producten? Dan is de workshop “De CO2-footprint van je product” wat je zoekt! 
De workshop geeft je inzicht hoe je de milieu-impact van jouw product in kaart brengt en vermindert. Welke stappen zijn nodig om de CO2-footprint van jouw product te (laten) bepalen? Welke informatie stop je erin en wat komt eruit, wat kan je daarmee? We bespreken de mogelijkheden van een simpele inschatting tot een complete CO2-footprintberekening conform ISO 14064.

Read more

Do you want to comment on this event?