1e Congres: juridische risico’s en kansen voor circulair bouwen.

11 April 2019, 14:00 - 17:00. Provinciehuis Gelderland, Markt 11, Arnhem, Free

Summary
Hulp bij circulaire projecten in bouw en GWW. 1e Congres: Recht. Voor ondernemers, opdrachtgevers en overheden.
1e Congres: juridische risico’s en kansen voor circulair bouwen.
event
event-icon-white-v3.png

11 April 2019 14:00 - 17:00

Circulair bouwen: de uitdagingen zijn groot en de ambities zijn fors. Er wordt veel gesproken en gestudeerd, maar bedrijven, opdrachtgevers en overheden zijn nog erg afwachtend. Dat moet anders en dat kán ook anders!
Daarom organiseert Stichting Circulair Bouwen een serie thema-bijeenkomsten met experts uit de praktijk. Dit is de eerste op 11 april. 

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/d1bcd944602e59700eab141dc67ddd0d_large.jpg

Deze 1e bijeenkomst gaat over recht.

We willen met u ingaan op de mogelijkheden die het (bouw)recht opdrachtgevers en (MKB)bedrijven biedt om te experimenteren, circulaire projecten tot stand te brengen en daarbij tegelijkertijd de risico’s zoveel mogelijk te beperken. De nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijnen en de (herziene) Aanbestedingswet 2012 bieden misschien meer ruimte dan u zou denken. Van welke praktijkcases en jurisprudentie kunnen lessen worden geleerd? Verder kijken we naar de mogelijkheden die er zijn binnen het bestuursrecht en het zakenrecht, het sluiten van contracten en eventueel andere rechtsgebieden.

We helpen opdrachtgevers, (mkb)bedrijven en overheden op weg en stimuleren hen om concrete stappen te gaan zetten op weg naar een circulaire economie. Wij roepen u op, om vooraf met vragen en cases te komen. Bij ieder event zijn experts aanwezig en zij zullen uw input zoveel mogelijk behandelen. Om zoveel mogelijk bij uw wensen en de actuele ontwikkelingen aan te sluiten zullen we de programma-opzet pas kort voor een event publiceren.

Praktisch

Aanmelden, meer informatie en cases inbrengen: info@circulairbouwen.org

Zie ook het 2e evenement in deze reeks.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this event?