CLICK NL DRIVE: Circular Works

26 - 27 October 2016, 10:00 - 17:00. Eindhoven, € 75,00

CLICK NL DRIVE: Circular Works
event
event-icon-white-v3.png

26 - 27 October 2016 10:00 - 17:00

CLICKNL DRIVE vult weer 2 dagen met design, research en innovatie op de komende Dutch Design Week. Dag 2 staat in het teken van circular business en design: Circular Works, op 27 oktober in Natlab.

Het programma is net als vorig jaar ontwikkeld vanuit CIRCO. Vorig jaar is Circular Design stevig neergezet, onder andere door Conny Bakker / TU Delft die de sterke verbondenheid aan business modellen benadrukte. We hebben een brede inventarisatie gedaan naar onderwerpen en vakgebieden waar je iets mee moet als je met circular design bezig gaat. Dit resulteerde in een diversiteit van sessies over onder meer biobased plastics (for products that last), het organiseren van waardeketens, ontwerpen voor gedragsverandering, de relatie met Internet of Things, design strategieën geïnspireerd door de natuur, circulair aanbesteden en hoe je als bedrijf en als ontwerpbureau een circulaire transformatie inzet. 

Dit jaar is de aanpak anders: we gaan heel concreet kijken naar wat bedrijven op het moment aan het doen zijn in de ontwikkeling van circulaire producten, diensten en businessmodellen. Op wat voor manier werkt een circulaire aanpak voor hen? Met wat voor oplossingen komen ze, wat werkt? Om daarna te kijken: wat is de volgende grote uitdaging? Waar moeten ze nu verder mee aan het werk?  

Na een dikke anderhalf jaar zijn de ervaringen en meest prangende vraagstukken geoogst uit het CIRCO programma. Deze worden bij DRIVE gedeeld in inspirerende keynotes. In actieve sessies gaan we samen aan de slag om de vraagstukken een stap verder te brengen vanuit de perspectieven van de verschillende bezoekers van DRIVE: bedrijven, ontwerpers, onderzoekers en beleidsmakers / overheid.

Op het programma oa: Bugaboo, Auping, Bundles, Bundles, The Incredible Machine, Afdeling Buitengewone Zaken, Gispen, Tous de cheris, Festool, Suez, en de partners van CIRCO. 

Naast een interssant programma met keynotes en actieve sessies is er volop gelegenheid tot netwerken en om de CIRCO en Nederland Circulair! community (weer) te ontmoeten.

Wees erbij! 

Programma & registratie

Read more
There are no matches yet. Match to this event
No people have been matched yet. Match people here
person

Lisa Rosing

Communicatie at CIRCO

Do you want to comment on this event?