Expert sessie: Minder Plastic, Meer Business in de Greenport-keten

21 January 2019, 13:00 - 18:00. World Horti Center, Europa 1 in Naaldwijk, Free

Summary
Verminderen plastic-gebruik en meer business in de Greenport-Keten
Expert sessie: Minder Plastic, Meer Business in de Greenport-keten
event
event-icon-white-v3.png

21 January 2019 13:00 - 18:00

In samenwerking met Nederland Circulair organiseren gemeente Westland en de Greenport West-Holland de expertsessie 'Minder Plastic, meer business in de Greenport-keten'.

De expert sessie in het World Horti Center (Europa 1, Naaldwijk, Westland) staat in het teken van het terugdringen van eenmalig plastic in de Greenport-keten en het creeren van new business.  De gasten worden welkom geheten door Karin Zwinkels, wethouder gemeente Westland en Jolanda Heistek, programmamanager Greenport west-Holland.

Freek van Eijk en Connie van Vliet organiseren namens Nederland Circulair! een inleiding over algemene circulaire introductie . Waarom circulaire economie, systeemkenmerken, basisprincipes en businessmodellen en nieuwe kansen voor bestaande bedrijven en start ups. Ook gaan ze in  over het nut en de noodzaak om het huidige gebruik van (eenmalige) plastics in de tuinbouwsector sterk terug te dringen. Na de pauze worden een aantal cases gepresenteerd die uitgewerkt gaan worden.

Vanuit de insteek dat het verminderen van plasticgebruik een kans biedt voor de sector, zullen de aanwezigen zich verdelen over verschillende thema-tafels. Per tafel zullen we focussen op één of enkele concrete vraagstukken binnen het betreffende thema. Deze middag zien we als een start en van hieruit willen wij met belanghebbenden een vervolgtraject starten om het betreffende vraagstuk op te lossen en/of voor elkaar te krijgen. De thema’s die behandeld gaan worden deze middag:

Thema 1 - Plastics in de Groente en Fruit Keten

Thema 2 - Plastics in de Bloemen en Planten keten

Thema 3 - Plastics in de kasinrichting

Ervaringsdeskundigen leiden de probleemstelling in. Innovation Quarters, de gemeente Westland, NederlandCirculair! en HBO studenten zullen de thematafels begeleiden.

Aanmelden

U bent van harte uitgenodigd om geïnspireerd te raken en mee te denken aan een van onze business-case tafels. Omdat we een beperkt aantal beschikbare plaatsen hebben, maken we bij veel interesse een selectie op basis van expertises van de geïnteresseerden. 

Laatse nieuws: de inschrijving is inmiddels gesloten wegens grote belangstelling

Nederland Circulair!  stimuleert mensen en organisaties om circulair te ondernemen en innovatiever te produceren, consumeren, financieren en organiseren. Behalve de community organiseren we ook praktische activiteiten en bieden we handige tools om het bedrijfsleven ‘circulair’ verder te helpen.
Nederland circulair! wordt ondersteund door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en uitgevoerd door MVO Nederland, Circle Economy, Het Groene Brein, Sustainable Finance Lab en RVO.nl.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this event?