Hoe communiceer je effectief een klimaatstrategie?

09 November 2021, 15:00 - 16:30. Online, Free

Summary
Met behulp van tools en voorbeelden een effectieve communicatiestrategie opzetten voor klimaatactie binnen uw bedrijf.
Hoe communiceer je effectief een klimaatstrategie?
event
event-icon-white-v3.png

09 November 2021 15:00 - 16:30

De 1,5 uur durende online Deep Dive biedt een inleiding tot het transparant en succesvol communiceren van jouw klimaatstrategie. Deelname is gratis.

Jouw ClimatePartner-experts Michelle Meier Mattern en Neiza Franciska zullen hun kennis delen over het communiceren van je klimaatstrategie.

Registreer nu!

Vandaag de dag is het essentieel om een succesvolle en duurzame klimaatstrategie neer te zetten als bedrijf. De eerste stap is actie ondernemen en dit uit te drukken in een missie en visie. Daarnaast is het net zo belangrijk om stakeholders mee te nemen in de stappen die je zet en de strategie naar buiten te communiceren. Daarvoor moet er gekeken worden naar de juiste terminologie (zoals het verschil tussen klimaatneutraal en net zero) en of de claims die je maakt correct zijn. Daarnaast moet je vooruit denken over wat je klanten willen weten en welke kritische vragen je kunt krijgen vanuit de markt.

Daarom moet je als bedrijf streven naar het opstellen van een effectieve communicatiestrategie over het klimaatbeleid, waarbij je de visie en acties op het gebied van duurzaamheid uitlegt op zo’n manier dat het informeert en zelfs aanzet tot het meedoen aan het verbeteren van het klimaat. De focus ligt steeds meer op transparantie, zowel vanuit de consument en competitie, als vanuit toezichthouders zoals de Autoriteit voor Consument en Markt (ACM). Hoe communiceren we effectief? In de aankomende deep dive geven we je tools om je op weg te helpen en praktijkvoorbeelden die laten zien waarom het transparant communiceren van je klimaatactiestrategie van belang is.

We zijn verheugd om het hier met u over te hebben in onze komende Deep Dive! 

Registreer nu!

Agenda:
•    Introductie: Waarom klimaatactie?
•    Markttrends en begeleiding
•    Terminologie
•    Stakeholders betrekken
•    Best practices en cases

Voor meer informatie en data, bezoek www.climatepartner.com/academy.
Wij hopen dat u aanwezig zult zijn en kijken ernaar uit om al uw vragen te beantwoorden!

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/4892bcdb82b3cea49098c5b39e5b1167_large.png https://www.circulairondernemen.nl/uploads/86c9da2941e390c5f29959b7613280c5_large.png Registreer je hier
Read more