Juridische Open Tafelsessie Aardgasvrij Transitie

04 July 2019, 09:30 - 12:00. Utrecht of Amersfoort

Summary
Vragen inbrengen en oplossingen delen over juridische (on)mogelijkheden in de transitie naar aardgasvrije wijken
Juridische Open Tafelsessie Aardgasvrij Transitie
event
event-icon-white-v3.png

04 July 2019 09:30 - 12:00

Het landelijke Kennis en Leerprogramma Aardgasvrije Wijken organiseert op donderdag 4 juli een Juridische Opentafelsessie Aardgasvrij Transitie.  Tijdens de bijeenkomst kunnen deelnemers vragen en kennis met elkaar delen. Daarnaast gaan ze in op een specifiek onderwerp, namelijk: Verduurzaming van gebouwen, kan dat zomaar?

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor de gemeentelijke ambtenaar of projectleider die op zoek is naar meer informatie over juridische kwesties, do’s-and-dont’s, de juridische werkelijkheid en de mogelijkheden die er zijn in de transitie naar aardgasvrije wijken.

 

Vragen en antwoorden delen

Rondom de juridische (on)mogelijkheden voor de aardgasvrij transitie hebben gemeenten nog veel vragen. Gemeenten hebben regelmatig vragen die samenhangen met wettelijke regelingen en gemeentelijke regelgeving en beleid. Wat kan wel en wat niet bijvoorbeeld rondom de wet, zoals de Wabo, de Erfgoedwet en het Bouwbesluit 2012? Op sommige vragen is er nog geen antwoord, die kunnen samen gevonden worden. Op andere vragen hebben gemeenten al een slim antwoord. Die krijgen een podium en worden gedeeld. De juridische opentafelsessie in juli is de eerste in een reeks die het Kennis en Leerprogramma Aardgasvrije Wijken wil gaan organiseren, steeds met een ander thema.

Juridische uitdagingen bij verduurzaming van gebouwen

De juridische opentafelsessie op 4 juli heeft als onderwerp Verduurzaming van gebouwen, kan dat zomaar? Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van dakisolatie en isolatie van (spouw)muren, verduurzamen van monumenten en zonnepanelen op daken. Tegen welke (juridische) vraagstukken loop je aan of kun je dan aanlopen?

Aanmelden en vragen inbrengen

Voor de Juridische Opentafelsessie kun je vragen inbrengen over juridische kwesties, wettelijke regelingen, maar ook oplossingen die binnen je eigen gemeente al zijn gevonden en die je graag wilt delen. Dat kunnen vragen of oplossingen zijn over uiteenlopende onderwerpen, zoals vergunningen, bestemmingsplannen, natuurwetgeving, aanbesteding, staatssteun, bouwregels, bouwcontracten of regels in het Burgerlijk Wetboek. Je kan deze sturen naar Regina Koning: regina.koning@vng.nl 

 Aanmelden: paw@wvscongres.nl

Meer informatie is te vinden op de website van Aardgasvrije Wijken

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this event?