Kansen voor bedrijven in de circulaire bouw - SLIMCirculair 2018/2019

03 September 2018

GOAL & TARGET
Circulaire en biobased bouwmaterialen, MBO Techniek en gemeente en de klimaatopgave komen samen in de nationale ontwerpwedstrijd SLIMCirculair.
Kansen voor bedrijven in de circulaire bouw - SLIMCirculair 2018/2019
event

03 September 2018

Wat hebben circulaire en biobased bouwmaterialen, MBO Techniek en de gemeente doelstellingen voor de klimaatopgave met elkaar gemeen? Ze kunnen een flinke boost gebruiken. Daarom organiseren we de nationale ontwerpwedstrijd SLIMCirculair 2018 – 2019.

SLIMCirculair 2018 – 2019 is een bouw- en ontwerpwedstrijd voor mbo-studententeams die daarbij geholpen worden door bedrijven en experts in de bio(chemie), energie en circulaire economie. In de nationale bouw/ontwerpwedstrijd SLIMCirculair laten de bouwprofessionals van de toekomst de eindeloze mogelijkheden zien van renovatie of herinrichting van infrastructuur, gebouwen en het nieuwe bouwen. De opgave is: bouw slim energieneutraal of energieleverend en zoveel mogelijk met biobased en circulaire bouwmaterialen.

Zijn jullie gespecialiseerd in slimme energietechnologie of juist in circulaire en/of biobased bouwmaterialen en -systemen? Zijn jullie steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen en willen jullie kennis uitwisselen met potentiële nieuwe medewerker(s)?  Meld je dan aan voor de triple helix challenge bij Tanja Nolten, tnolten@gmail.com.

Planning

De kick off van SLIMCirculair is in september 2018. Aan het einde van het schooljaar, in juni 2019, kiest de vakjury  onder leiding van niemand minder dan de nationale energiecommissaris Ruud Koornstra, het beste ontwerp . Vervolgens kiest het publiek  het meest aansprekende ontwerp.

Waarom studententeams?

Studenten worden niet gehinderd door klassieke conventies. Ze hebben lef en komen met onverwachte invalshoeken waarin innovatieve producten en circulaire producten een prominente plek zullen krijgen. Zij zijn niet bang om te experimenteren en bruisen van de creatieve energie. Kortom: de studententeams zijn een fontein van jeugdige passie en creativiteit.

Bovendien … als we grondstoffen willen besparen en de CO2 willen beperken, dan moet het roer in de bouw nu echt om. En dat kan door jong professionals al in een vroeg stadium kennis te laten maken met de ongekende mogelijkheden van deze materialen. En jij kunt daar een belangrijke rol in spelen. Samen met het onderwijs en de overheid zorg je voor opschaalbare voorbeelden om biobased bouwmaterialen nu echt te kunnen opschalen.

De voordelen zijn nog onvoldoende bekend: biobased materialen dragen bij aan de CO2-reductie en bieden kansen voor nieuwe business cases. Sluit je aan.

Jouw product in de schijnwerpers

Heeft jouw bedrijf een bio(chemisch) product dat aandacht verdient? Ga je een uitdaging niet uit de weg  en word je warm van jonge, enthousiaste en anders denkende jong professionals? Dan is SLIMCirculair ’18-19 een uitgelezen kans voor jou. Meld je aan.  

Contact 

Tanja Nolten

tnolten@gmail.com / 0616342889

Martin Damman

info@bouwcirculair.nl / 06 51440689

Daaf de Kok

daaf@dekok-partners.nl / 06 54676734

Organisatie SLIMCirculair

SLIMCirculair wordt georganiseerd door BetterWorldSolutions.eu en BouwCirculair. Lees alles over SLIMCirculair 2018-2019 op de website.

Read more
Related SDGs what are SDGs
There are no matches yet. Match to this event
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this event?