Kettingreactie

15 July 2019, 09:30 - 12:00. Amerongen, Wielercafe De Proloog, Free

Summary
Opening expositie Het fietspad van de toekomst en intentieondertekening Snelfietsroute Veenendaal - Utrecht.
Kettingreactie
event
event-icon-white-v3.png

15 July 2019 09:30 - 12:00

€50.000,- winnen voor je eigen project op Het fietspad van de toekomst? Kom jezelf inspireren en informeren op Kettingreactie; een evenement van de Provincie Utrecht.  Bureau Daan Roosegaarde is zelfs van de partij om u mee te nemen in de laatste innovaties betreft verlichting op fietspaden.  Tot de 15e?! 

Beste fietsliefhebber,
We hebben goed nieuws! Samen met de gemeenten, wil de provincie zich gaan inspannen om Veenendaal en Utrecht te verbinden via een nieuwe snelfietsroute.

Dit traject over de Utrechtse Heuvelrug is een project van provincie Utrecht in samenwerking met gemeenten Bunnik, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Rhenen Veenendaal en de Universtiteit Utrecht.

Provincie Utrecht wil deze snelfietsroute tevens een thuis maken voor innovaties op fietsgebied. Vandaar het thema van deze snelfietsroute: Het fietspad van de toekomst!

Om de innovaties te ontketenen, nodigen we u uit voor het evenement Kettingreactie op maandag 15 juli van 9:30 tot 12:00 in Wielercafé de Proloog in Amerongen. Hier zullen gedeputeerde en wethouders van de gemeenten u te woord staan betreffende de intenties rond de snelfietsroute.

Expositie Het fietspad van de toekomst
Aansluitend wordt de expositie Het fietspad van de toekomst geopend. Hoe houden we de wegen ijsvrij? Kunnen we energie opwekken met een fietspad? Waar kun je allemaal fietsen van bouwen? Allemaal vragen waar u antwoord op krijgt tijdens Kettingreactie. Bureau Daan Roosegaarde is van de partij om u mee te nemen in de laatste innovaties op het gebied van verlichting op fietspaden. 

Ook u wordt, na uw bezoek, uitgedaagd om in een korte workshop uw ideeën de vrije loop te laten, ter verreiking van het fietspad van de toekomst. Aan het eind van de zomer gaat er een prijsvraag de deur uit, waarvan de drie beste ideeën €50.000,- winnen om dit idee op Het fietspad van de toekomst uit te gaan voeren! Meer informatie op het event zelf.

Afsluitend staat er iets te eten en drinken voor u klaar!

We moedigen u natuurlijk aan om op de fiets te
komen. Graag horen we of u aanwezig bent en wie u eventueel meebrengt via: realisatieplanfiets@provincie-utrecht.nl

Wij zien u graag bij Kettingreactie!

Met vriendelijke groet,
Hans van Engelenburg, projectmanager snelfietsroutes - provincie Utrecht 

Related SDGs what are SDGs
Read more