Marktverkenning circulair inkopen voor Infra en Bouw in gemeente Oude IJsselstreek

18 July 2018, 12:00 - 18:00. DRU cultuurfabriek Ulft, Free

GOAL & TARGET
Gemeente Oude IJsselstreek en wooncorporatie Wonion nodigen aannemers en hun (toe)leveranciers en producenten uit om met dit event samen circulaire stappen te maken.
Marktverkenning circulair inkopen voor Infra en Bouw in gemeente Oude IJsselstreek
event

18 July 2018 12:00 - 18:00

Circulair inkopen is niet altijd eenvoudig. Het raakt iedereen in de organisatie en alle partijen in de keten. Dus maken we van een nood een deugd en zetten we samen de schouders eronder. Oude IJsselstreek en wooncorporatie Wonion vragen bouw- en infra-aannemers hun gehele keten mee te nemen om met gebundelde denkkracht de circulaire transitie te versnellen.

Op woensdag 18 juli 2018 organiseren gemeente Oude IJsselstreek en Wooncorporatie Wonion gezamenlijk een marktverkenning circulair inkopen voor de herinrichting van en het realiseren van nieuwbouwwoningen in de Heuvelstraat in de gemeente Oude IJsselstreek. Binnen deze gelegenheidssamenwerking staat de vraag centraal hoe we de transitie naar daadwerkelijk circulaire Infra en Bouw kunnen versnellen. Meld je aan!

Hele keten circulair

Welke stappen kunnen we nemen om de gehele keten circulair te maken inclusief energie? Dus kijken naar het eindresultaat, maar ook naar alle producten, materialen, concepten die je niet kunt zien in het eindresultaat, maar die wel nodig zijn geweest om tot dat eindresultaat te komen. Ook gaan we kijken naar mensen. Wat zijn de werkomstandigheden? Hoe wordt een gebied achtergelaten na het winnen van grondstoffen? Zijn de toegepaste materialen gezond?

Initiatiefnemers

Initiatiefnemer gemeente Oude IJsselstreek is voornemens de herinrichting aan te besteden, mede met de input van de marktverkenning. Initiatiefnemer wooncorporatie Wonion heeft voor een deel van de nieuwbouwwoningen al een aannemer geselecteerd (Klanderman BV, Varsseveld) en is juist op zoek naar partijen die onder de regie van die aannemer het project kunnen realiseren. Voor een ander deel van het project wordt ook gezocht naar woning- woonconcepten.

Programma in vogelvlucht

In de marktverkenning gaan we kijken wat er nodig is voor daadwerkelijk circulair én hoe we dat samen mogelijk kunnen maken. We gaan onze ambitie delen en kennis uitwisselen in de vorm van workshops. Dus handen uit de mouwen. Als laatste kijken we samen hoe we de resultaten optimaal zouden kunnen verwerken in het inkoopproces.

Aanmelden en meer informatie

Locatie: DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24, 7071 BV Ulft

Aanvang: 12:00 met lunch

Afsluiting: met borrel 17:30

Gratis aanmelden? Mail ons.

SAVE THE DATE 18 JULI 2018 Read more
Related SDGs what are SDGs
There are no matches yet. Match to this event
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this event?