Seminar over circulair ondernemen in Centraal en Oost-Europa

29 June 2017, 14:30 - 18:00. Amersfoort

Seminar over circulair ondernemen in Centraal en Oost-Europa
event
event-icon-white-v3.png

29 June 2017 14:30 - 18:00

Ben je actief op het gebied van circulaire economie en heb je ambities om zaken te doen of samen te werken in Polen, Roemenië of Bulgarije? Dan is het kansenseminar 'Circulair ondernemen in Centraal en Oost-Europa' op 29 juni in Amersfoort iets voor jou.

De beweging naar een circulaire economie in Centraal en Oost-Europa creëert kansen voor Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partijen. Het beleid van de Europese Commissie brengt verplichtingen mee om meer te gaan recyclen, minder te storten en uitgebreide producentenverantwoordelijkheid in te richten.

Het stimuleert circulair ontwerp en dwingt lidstaten tot specifieke maatregelen op het gebied van voedsel, biomassa, bouw, elektronica en kunststof. Nederland heeft hierin een voortrekkersrol en kan andere lidstaten ondersteunen bij het opzetten en implementeren van maatregelen.

Kansen voor Innovatie

Om de transitie naar een circulaire economie te versnellen, komt veel geld beschikbaar uit Europese fondsen en financieringsprogramma’s, bijvoorbeeld Horizon2020, LIFE en Structuurfondsen. Zo ontstaan kansen voor innovatie.

Ook ontstaat een markt voor circulaire producten en diensten in de groeimarkt Centraal en Oost-Europa. Bijvoorbeeld op het gebied van:

 • afval en recycling
 • eco-design
 • circulaire principes in ruimtelijke inrichting
 • het sluiten van de watercyclus
 • terugwinnen van grondstoffen uit slib
 • circulaire steden

Programma

14.30 uur Ontvangst en registratie
15.00 uur Welkomstwoord

 • Herman Bavinck, Holland Circular Hotspot

15.10 uur Circulaire kansen in Centraal en Oost-Europa

 • Frank Buijs, directeur ENVAQUA PM, Royal HaskoningDHV

15.30 uur Pitches over Polen, Roemenië en Bulgarije

 • Wat maakt deze landen interessant voor Nederlandse ondernemers en kennisinstellingen?
 • Door vertegenwoordigers van Nederlandse ambassades en RVO.nl

15.45 uur Pitches over financieringsmogelijkheden en ondersteuning van RVO.nl

 • Onder andere kansen Eurostars, Horizon2020, LIFE, Partners for International Business.

16.00 uur Interactieve break-outsessies per land

 • Over kansen en zakencultuur in Roemenië, Bulgarije en Polen. Wat zijn de relevante businesscases?
 • Met ambassadevertegenwoordigers, ondernemers en experts

17.00 uur Netwerkborrel
18.00 uur Afsluiting

Voor wie?

Het kansenseminar Circulair Ondernemen in Centraal en Oost-Europa richt zich op Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en andere geïnteresseerde organisaties op het gebied van circulaire economie die actief zijn of willen worden in Polen, Roemenië en/of Bulgarije. De bijeenkomst is met name interessant voor medewerkers die het overzicht hebben of beslissen over de exportinspanningen van uw organisatie.

Deelname en kosten

Deelname is gratis. Aanmelden kan tot en met 19 juni 2017. De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Meld je dus snel aan.

Read more
There are no matches yet. Match to this event

Do you want to comment on this event?

Irina Toma
Irina Toma

Hallo, ik schrijf namens Circularia, een Roemeense organisatie die probeert een match-making platform op te zetten tussen afvalgeneratoren en initiativen die die afvalstoffen kunnen opwarderen. Een van ons projecten heeft te doen met textiel, maar we hebben ook een bredere interes in andere materialen. Ik zou graag dus graag mee willen doen aan jullie event over circulaire ondernemen in Oost-Europa, maar helaas ben ik op de 29ste in Roemenie. Is er een manier om op de hoogte te kunnen blijven met de conclusies van deze conferentie? Ik hoor van jullie graag: info@epmsustainability.eu of +31634450784 (Irina Toma)

26 June 2017 15:14