100%Kringloop! garandeert deelname circulaire economie door kringloopwinkels

Summary
100%kringloop! is het paraplumerk van de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland. Kringloopwinkels met dit keurmerk zijn sociale ondernemingen en gaan verantwoordelijk om met mens en milieu.
100%Kringloop! garandeert deelname circulaire economie door kringloopwinkels
library

Kringloop is geen beschermd begrip; iedereen kan een kringloopwinkel beginnen. Hoe weet je dan of je met een betrouwbare kringloopwinkel te maken hebt? Kijk of de winkel het keurmerk 100%Kringloop! heeft. Dit garandeert dat de kringloopwinkel professioneel georganiseerd is en verantwoordelijk omgaat met mens en milieu.

Inkopen doen bij een kringloopwinkel is natuurlijke de beste manier om een circulaire economie te stimuleren. Het hergebruiken van spullen is namelijk een stuk beter voor het milieu dan recyclen of nieuw produceren.

Vermindering van de afvalberg

Een 100%Kringloop!-winkel zamelt per jaar gemiddeld 100.000 kilo textiel en 430.000 kilo huisraad in. Dat scheelt een hoop afval. Door spullen nog een tweede, derde of vierde leven te geven, zorgen kringloopwinkels dus voor een vermindering van de afvalberg (er hoeft niet iets nieuws te worden geproduceerd).

Verantwoorde verwerking goederen

Goederen die niet meer verkocht kunnen worden, laten wij op een verantwoorde manier verwerken. Van de 135 miljoen kilo aan goederen die de 100%Kringloop!-winkels per jaar ophalen, wordt 42 procent opnieuw verkocht of hergebruikt. Nog eens 41 procent wordt gerecycled. Dit komt dus niet op de afvalberg en dat scheelt 117 miljoen kilo CO₂-uitstoot. Dat staat gelijk staat aan het één jaar lang verwarmen van ruim 40.000 woningen.

Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN)

Het keurmerk 100%Kringloop! garandeert dus dat de kringloopwinkel professioneel georganiseerd is en verantwoordelijk omgaat met mens en milieu. Kringloopwinkels die lid zijn van de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) kunnen dit keurmerk aanvragen, maar zij krijgen het niet zo maar. Ze doorlopen eerst een audit om te toetsen of ze voldoen aan de kwaliteitseisen. Op deze manier draagt de BKN bij aan een circulaire economie.

Meer informatie vind je op onze website.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/cf7db7535937ed69cad510f304226257_large.png
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?