B2B-deeleconomie gaat 'down under'

Summary
Vanaf nu kunnen bedrijven in Australië ook materiaal, diensten en personeel delen via FLOOW2’s deelmarktplaats.
B2B-deeleconomie gaat 'down under'
library

De populariteit van de deeleconomie groeit snel, dit geldt zonder twijfel ook voor bedrijven. De NAB (National Australia Bank) schat dat de deeleconomie in Australië momenteel zo'n 140% per jaar groeit. FLOOW2 speelt hierop in door hun platform naar Australië te halen.

Business-to-business deelmarktplaats

Er bestaat geen twijfel dat de term "deeleconomie" in onze huidige samenleving een begrip is geworden. Het efficiënter gebruik maken van wat we al hebben wordt belangrijker, omdat we minder grondstoffen beschikbaar hebben. Daarom faciliteert FLOOW2, al sinds 2012, een business-to-business deelmarktplaats voor bedrijven en organisaties, die hen in staat stelt aan de slag te gaan met een nieuw businessmodel: asset sharing. Het delen van assets is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling naar een meer circulaire economie waarin kringlopen worden gesloten.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/1d5b6d93a551fb2c08847203d016a3a9_large.png

FLOOW2 naar Australië

1 op 5 Australische bedrijven ervaren de deeleconomie als iets positief voor hun bedrijf en geloven dat de deeleconomie zal blijven groeien, zij het geleidelijk aan.

Na de VS, Italië, Canada, Duitsland, Scandinavië en Georgië, gaat FLOOW2 naar Australië. Vanaf nu kunnen bedrijven in Australië onderbezet materiaall, diensten, faciliteiten en personeel delen via FLOOW2's online deelmarktplaats. 

"We zijn er trots op dat we twee nieuwe deelprojecten in Queensland en Adelaide gaan starten, samen met onze lokale partners Jodie Bricout (Lifecycles) en Ashleigh Morris (The Circular Experiment). Twee gepassioneerde vrouwen die de deeleconomie in Australië willen versnellen”, zegt Kim Tjoa, mede-oprichter van FLOOW2.

Coastshare

Voor het asset sharing project in Queensland ontwikkelde FLOOW2 een white-label deelplatform, Coastshare.com. Deze gepersonaliseerde B2B-deelmarktplaats stelt bedrijven en (zorg)organisaties in Queensland in staat om producten, materialen, componenten, diensten en kennis te delen. Voor deze bedrijven levert dit zowel financiële als duurzame en sociale voordelen op.

"In samenwerking met het FLOOW2 team hebben we een B2B-platform voor onze regio in Australië gecreëerd, zodat bedrijven extra inkomsten kunnen realiseren, we de aankoop van nieuwe producten en het storten van onbenutte producten verminderen, en bedrijven meer samenwerken", zegt Ashleigh Morris, Projectleider van Coastshare.

Noord-Adelaide

De regio Noord-Adelaide levert een belangrijke bijdrage aan de Zuid-Australische economie. De deeleconomie brengt veranderingen met zich mee. Noord-Adelaide is hiervan op de hoogte en weet dat de industrie, om groei te bereiken, zal moeten innoveren en samenwerken.

"Met de ‘Northern Adelaide Sharing Marketplace' proberen wij bedrijven in het noorden te verbinden om optimaal gebruik te maken van hun materialen en diensten. FLOOW2 heeft een gepersonaliseerde deelmarktplaats gemaakt om bedrijven in Adelaide te helpen hun assets lokaal te delen, afval te verminderen en een lokale circulaire economie te creëren", aldus Jodie Bricout, Lifecycles. FLOOW2 reist op 15-16 november naar Adelaide om te spreken over asset sharing tijdens de conferentie:  'Powering the change to a circular economy’.

Zels een B2B-deelmarktplaats starten

Wil jij een B2B-deelmarktplaats starten in een land, regio of stad?​ Neem contact op, dan maken we het samen mogelijk. Delen is niet meer beperkt tot een select aantal.

Zie www.floow2.community voor meer informatie over hoe je partner wordt en hoe je een eigen B2B-deelmarktplaats kunt starten.

Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?