Deze bedrijven en experts werken actief aan circulaire (bedrijfs)kleding

GOAL & TARGET
Verschillende bedrijven, textielfabrikanten en experts zijn bezig met het realiseren van circulaire bedrijfskleding. MVO Nederland ontwikkelde een overzichtelijke lijst.
Deze bedrijven en experts werken actief aan circulaire (bedrijfs)kleding
library

Verschillende bedrijven, textielfabrikanten en onafhankelijke experts bedenken en maken circulaire bedrijfskleding. MVO Nederland is sinds 2014 nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze kleding. Wij houden een lijst bij met bedrijven die zich bezighouden met circulaire kledingproductie.

Na de pilot circulaire zorgkleding en de opschaling daarvan via het Ministerie van Defensie, de ziekenhuizen, de bouwpartners en andere sectoren, kunnen we speken van een markttransitie. Andere partijen nemen het concept over. Meerdere bedrijfskledingproducenten bieden 'circulaire kleding' aan.

Lijst

Benieuwd naar de producenten, experts en hoe het allemaal begon? Op de website van MVO Nederland vind je het artikel en de lijst.

Read more

Do you want to comment on this library item?

Chantal Schaepkens
Chantal Schaepkens

Naast producenten van circulaire- of recyclebare kleding, zijn er ook verkopers van deze producten nodig. Producenten leveren nooit direct aan de eindgebruiker. Wij, VYLIG. BV zijn leverancier van duurzame werkkleding (oa. HAVEP) en PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen zoals veiligheidsschoenen van Emma). Wij leveren aan de eindgebruiker: dat is iedereen die veilig wil en moet werken.

14 June 2018 13:37