Bedrijven maken het verschil - SDG special

Summary
De SDG's zijn nog niet voor iedere ondernemer dagelijkse kost of überhaupt bekend. Laat je inspireren door deze special
Bedrijven maken het verschil - SDG special
library

Fatsoenlijke banen, duurzame productie en betaalbare energie. Het is een greep uit de zeventien Sustainable Development Goals (SDG's) die drie jaar geleden ondertekend werden door alle lidstaten van de Verenigde Naties, voor een leefbare wereld in 2030. In deze special vind je voorbeelden van hoe bedrijven werken aan de SDG's.

De zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen (in het Engels "Sustainable Development Goals" oftewel SDG's) zijn nog niet voor iedere ondernemer dagelijkse kost of überhaupt bekend. "En dat moet zo snel mogelijk veranderen, want deze ont wikkelingsdoelen zijn een enorme businesskans. Sterker nog: een bedrijf dat nu niks doet met duurzaamheid, heeft straks een groot probleem", aldus Maria van der Heijden (directeur van MVO Nederland) en Maresa Oosterman (directeur van de stichting SDG Charter).

SDG's in de praktijk

Om je niet in het diepe te gooien, werd deze special gemaakt door de regiokantoren van VNO-NCW, MVO Nederland, SDG Charter, UN Global Compact NL en de DSGC. Bedrijven als Arte (maatwerkleverancier van steen en afgeleiden daarvan), ECOstyle (producent van ecologische producten voor tuin en dier) en INSTOCK (restaurantketen die werkt met voedsel dat anders verspild zou worden) komen aan het woord. Jan Peter Balkenende vertelt in de publicatie over de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC) en de SDG's en multinationals.

Toolkit

Als laatste vind je op pagina vijf een toolkit. Aan de slag gaan met de SDG's is een kwestie van 'gewoon beginnen'. Met deze toolkit kun je vandaag al de eerste stap zetten.

Nieuwsgierig geworden? Download de special hieronder.

SDG special 2018
Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?