Captains of Processing Dinner: een terugblik op het eerste diner voor beslissers in de procesindustrie

Summary
Gebruikte machines hebben een vaste plek in de industrie gekregen.
Captains of Processing Dinner: een terugblik op het eerste diner voor beslissers in de procesindustrie
library

Beslissers in de procesindustrie verzamelden zich afgelopen 20 juni tijdens de succesvolle première van het Captains of Processing Dinner in de Evenementenhal Gorinchem. Tijdens een exclusief diner deelden de captains hun ervaringen en gedachten over actuele trends en spiegelden deze aan een opiniepanel

Het was een eer dat Surplus Select was uitgenodigd om zitting te nemen in het opiniepanel. We zien het als een stuk erkenning dat hergebruik van machines inmiddels een vaste plek in de industrie heeft gekregen. Helemaal omdat het tot duurzamere oplossingen leidt. We hopen dat onze bijdrage leveranciers bewuster heeft gemaakt van de mogelijkheden van hergebruik, zeker gezien fabrikanten en importeurs van machines een belangrijke grote rol spelen bij het mogelijk maken van deze duurzame oplossing. Voor iedere nieuwe machine die zij verkopen, komt er vaak een machine vrij. Anders dan het noodzakelijk terugnemen van het oude product, kunnen zij ook een specialist in gebruikte machines inschakelen.

Aan de basis van het evenement lag een enquête die Machevo, het netwerk voor toeleveranciers aan de procesindustrie, had gehouden onder haar leden, waarin trends en vraagstukken werden uitgediept. Zoals het toenemend technisch personeelstekort, modernisering van productietechnologie, voortgaande verduurzaming en de ontwikkeling van partnerschappen.


Het opiniepanel en deelnemers van het evenement bogen zich over deze trends. De circulaire economie, en dan met name hergebruik, is voor Surplus Select dagelijkse praktijk. Het ontwikkelen van partnerschappen is een trend waar we inhoud aan geven. Door een nauwe samenwerking met Van Beek is Van Beek Refurbished tot stand gekomen, een circulair concept voor de terugkoop en hergebruik van gebruikte schroeftransporteurs.


We zijn blij met de 40 enthousiaste deelnemers positief, zo ook de enorme betrokkenheid. Het is mooi dat de leden het initiatief zo massaal hebben omarmd, je kunt tijdens zo’n evenement ook veel van elkaar leren. In het opiniepanel zaten Marian Wagemakers van Dalco Food, Ron De Keersmaeker van Tetra Pak en Perry Verberne van Van Beek. Vanuit verschillende invalshoeken vulden zij elkaar aan. De rol van panellid vervulden we tussen de gangen door, zodat ze ook wat van de sfeer van het evenement konden proeven. Als het aan Soepenberg, oprichter van SurplusSelect ligt, krijgt het Captains of Processing Dinner dan ook zeker een vervolg: “we hebben alleen maar enthousiaste reacties gehoord. Surplus Select is lid van Machevo en mocht het diner volgend jaar een vervolg krijgen, schuif ik zeker weer aan”

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?