Circulair inkopen? Gewoon doen!

Summary
Publieke organisaties kennis laten maken met circulaire producten en diensten. Zodat zij bij hun inkoop criteria aanhouden als ‘klimaatneutraal’ en ‘circulair’.
Circulair inkopen? Gewoon doen!
library

Publieke organisaties kennis laten maken met circulaire producten en diensten. Zodat zij bij hun inkoop criteria aanhouden als ‘klimaatneutraal’ en ‘circulair’. Dat was het hoofddoel van de Circulaire Beurs 2018 op 7 november in Den Haag.

Om de wereld leefbaar te houden, moet de economie zo snel mogelijk klimaatneutraal en circulair worden. Publieke organisaties spelen een cruciale rol in de transitie naar zo’n nieuwe economie. Zeker ook door klimaatneutraal en circulair in te kopen. Dat geeft namelijk een enorme impuls aan de ontwikkeling en verkoop van duurzame diensten en producten.

Ondernemers en stands

Hoe pak je die nieuwe inkoop aan? En wat valt er zoal in te kopen? Met die vragen konden publieke organisaties terecht op de Circulaire Beurs, dit jaar georganiseerd in de Haagse Fokkerfabriek. Zo konden inkoopverantwoordelijken er de stands bezoeken van tientallen ondernemers. Dezen lieten producten en diensten zien op het gebied van duurzame stadslogistiek, circulair bouwen, circulair afval en circulair voedsel.

Meelwormen en krekels

De zevenhonderd bezoekers konden volop inspiratie opdoen. Het ene bedrijf lichtte bijvoorbeeld de mogelijkheden van elektrisch vervoer uit. Een ander demonstreerde hoe het bouwmateriaal maakt van sloopmateriaal. Weer een ander toonde hoe het schimmels inzet om afval om te zetten tot verwerkingsmateriaal. En een vierde liet bezoekers zelf meelwormen en krekels proeven: dé proteïnebron van de toekomst.

Lezingen en workshops

Bezoekers waren na afloop vol lof over de beurs. Niet alleen over de stands. Oók over de lezingen en workshops die handvatten boden voor duurzame inkoop. En over de duurzame organisatie. De organisatoren – RVO.nl en de gemeente Den Haag – hadden er bijvoorbeeld voor gezorgd dat het vervoer naar de beurs elektrisch was. Ook werd de lunch per bakfiets gebracht en bestond die alleen uit biologische streekproducten.

Ook circulair en/of klimaatneutraal inkopen?

Laat u inspireren door de film ‘Circulair inkopen? Gewoon doen!’ en kijk op www.pianoo.nl/MVI-ondersteuning.

Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?