Circulair kopje koffie voor Gemeente Enschede

Circulair kopje koffie voor Gemeente Enschede
library

Na een inspirerende presentatie van de Stichting Circulaire Economie op de Vakbeurs Facilitair in Den Bosch in 2016, zette de gemeente Enschede de aanbesteding voor koffie stop. Hiervoor in de plaats kwam een circulaire aanbesteding voor een duurzaam kopje koffie.

De gemeente Enschede doet een circulaire aanbesteding voor de warme en koude drankenvoorziening volgens Rapid Circular Contracting (RCC). Met deze methodiek wil de gemeente partners uitdagen om met nieuwe, circulair verantwoorde oplossingen en businessmodellen te komen.

Geleerde lessen

De gemeente Enschede heeft zeven geleerde lessen omschreven. Eén daarvan is dat je eerst de beren op de weg moet zoeken, hier uitdagingen van moet maken en deze vervolgens naar ambities moet vertalen. Benieuwd naar het hele verhaal en de andere geleerde lessen? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

De Green Deal Circulair Inkopen (GDCI) is een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl en de website van PIANOo.

Factsheet GDCI Gemeente Enschede Artikel Facto 10 - 2017 - Circulair aanbesteden met RCC-methode
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?