Circulair samenleven in 2050

Summary
Inspiratie en handelingsperspectief
Circulair samenleven in 2050
library

Nederland wil circulair zijn in 2050. Maar hoe leven we eigenlijk in een economie van gesloten kringlopen? Kunnen we met een spaarzaam gebruik van grondstoffen komen tot brede welvaart: een hoge kwaliteit van leven en samenleven binnen de grenzen van de draagkracht van de aarde?

In deze bundel gaat Wetenschappelijk Bureau GroenLinks op zoek naar antwoorden op die vragen. Drie scenario’s, op het gebied van bouwen en wonen, voedsel en consumentenproducten, schilderen de mogelijke kleuren van een circulaire samenleving. Zes experts tekenen uit hoe we de transitie naar zo’n samenleving kunnen inzetten. De beelden komen samen in de slotbeschouwing, waarin beloften, randvoorwaarden en stappen op weg naar een circulaire samenleving worden besproken.

De bundel bevat bijdragen van Laura Bromet, Rik Grashoff, Jozef Keulartz, Suzanne Kröger, Cécile van Oppen, Pieter Pekelharing, Sandra Phlippen, Franka Rolvink Couzy, Stephan Slingerland en Richard Wouters.

Volg deze link om de bundel te bestellen (€ 14,95) of te downloaden (gratis): https://wetenschappelijkbureaugroenlinks.nl/publicatie/circulair-samenleven-in-2050

ISBN 9789083021942

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?