Circulair Design Challenge Legerdump tijdens de Dutch Design Week

Summary
Het stimuleren van het circulair verwerken van legerkleding met behulp van een challenge
Circulair Design Challenge Legerdump tijdens de Dutch Design Week
library

De Dutch Design Week stond donderdag in het teken van de Circulaire Design Challenge. MVO Nederland en Fashion Council NL hebben in opdracht van het Ministerie van Defensie aanstormende designtalenten en business developers uitgedaagd om een concept te ontwikkelen dat een tweede leven geeft aan oude legeruniformen

Een nieuw leven voor oude legerjassen

De Challenge was duidelijk: welke kansen met bijbehorend verdienmodel ziet een designer of business developer voor de tonnen oude uniformen en accessoires die het leger heeft liggen?  Deze  Challenge startte donderdagochtend tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. De deelnemers, meer dan 30  jonge designtalenten en business developers, werkten samen in mixed Mission Teams van jonge ontwerpers, young professionals en creatieve uitblinkers onder begeleiding van denimgoeroe James Veenhoff. 
 
De jury, bestaande uit Luitenant-Kolonel Rob van Arnhem (Ministerie van Defensie), James Veenhoff (House of Denim), Bas Kosters (Fashion designer), Liesbeth in 't Hout (Fashion Council NL) en Michiel van Yperen (MVO Nederland), stond voor een lastige keuze. 

Van hangmat tot regenjas

De uiteindelijke winnaars zijn The Fancy (team 1) en Nat Weer (team 5). Team The Fancy, bestaande uit o.a. Naomi Timan, Nienke van Dijk en Thieu Custers, kwam met een  idee voor een outdoor-lijn van tenten, hangmatten, klapstoelen en parasols. 
 
Team Nat Weer, bestaande uit o.a. Lisa Konno, Karin Vlug en Chris Wienk, opperde het idee om de oude legerjassen in oorspronkelijk vorm te hergebruiken: "Keer ze binnenste buiten en je hebt een prachtige regenjas. De voering is wit en kan als blank canvas dienen voor logo’s en teksten. Met lasertechniek kun je bovendien designs, logo’s of vervaging aanbrengen op de originele legerprint."

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?