Circulaire inkoop van bedden door Landal GreenParks

Circulaire inkoop van bedden door Landal GreenParks
library

Met bijna 13.000 vakantiewoningen verspreid over ruim 75 parken kan Landal GreenParks worden gezien als een kleine stad. Daar valt veel circulaire winst te behalen. Circulair inkopen staat nog in de kinderschoenen, maar er lopen talrijke duurzame initiatieven.

Landal GreenParks heeft als ambitie om in 2030 geen CO2-uitstoot meer te hebben door energieverbruik en mobiliteit. Daarnaast richt het bedrijf zich op energiebesparing, duurzame energieopwekking, 100% afvalscheiding en circulair inkopen. 

Voor de inkoop van bedden en matrassen ontwikkelt Landal samen met Auping en Van Gansewinkel een retoursysteem. En de PVC-vloeren worden inmiddels anders gelegd: modulair en niet verlijmd, zodat ze grotendeels herbruikbaar zijn.

Geleerde lessen

Landal GreenParks heeft vijf geleerde lessen omschreven. Eén daarvan is dat echte inhoudelijke betrokkenheid van de duurzaamheidsmanager bij het inkoopproces van grote waarde is. Benieuwd naar het hele verhaal en de andere geleerde lessen? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

Landal GreenParks is ondertekenaar van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI), een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl.

Read more
There are no matches yet. Match to this library

Do you want to comment on this library-item?