Circulaire paviljoens door gemeente Leeuwarden

Circulaire paviljoens door gemeente Leeuwarden
library

Hoe ontwikkel je een paviljoen, dat over tien jaar als gebouw, op onderdeelniveau, of als grondstof een nieuwe bestemming krijgt? Met die circulaire uitdaging is de gemeente Leeuwarden aan de slag gegaan.

In 2018 is Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa. Ter ere hiervan wil de gemeente op de WaterCampus twee spraakmakende paviljoenen realiseren.zijn bedoeld als ontmoetingsplaats en als middel om watertechnologische innovaties te demonstreren. Door middel van Rapid Circular Contracting (RCC) heeft de gemeente een geschikte bouwpartner geselecteerd. Deze methode daagt partners uit om met slimme, circulaire oplossingen te komen.

Geleerde lessen

De gemeente Leeuwarden heeft drie geleerde lessen omschreven. Eén daarvan is dat vrijheid in ontwerp en exploitatiemogelijkheden cruciaal zijn om marktpartijen maximaal uit te dagen om met circulaire oplossingen te komen. Benieuwd naar het hele verhaal en de andere geleerde lessen? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

De Green Deal Circulair Inkopen (GDCI) is een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl en de website van PIANOo.

Factsheet GDCI Gemeente Leeuwarden Artikel Facto 10 - 2017 - Circulair aanbesteden met RCC-methode
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?