Circulaire resultaten met Rabo CE Challenge

Summary
Bedrijven gaan concreet aan de slag met circulaire plannen door Rabo CE Challenge:
Circulaire resultaten met Rabo CE Challenge
library

De Rabobank Circular Economy (CE) Challenge Zuid- Holland Zuid nadert het einde. Tien ondernemers zijn aan de slag gegaan met hun circulaire plannen, met Futureproof.community als uitvalsbasis. De belangstelling voor circulair ondernemen groeit en dat levert steeds meer circulaire oplossingen op.

Eerste concrete stappen

Orienza, deelnemer van de CE Challenge in de regio Zuid-Holland Zuid, was al duurzame oplossingen aan het verkennen, maar is door de challenge echt concreet aan de slag gegaan. ‘De CE Challenge heeft ons geholpen om echt stappen te zetten in het verduurzamen van onze plastic verpakkingen. Wij zijn een bedrijf in onderhouds- en reinigingsmiddelen en gebruiken veel plastic om onze producten in aan te bieden. We zijn door de challenge echt aan het denken gezet hoe we dit kunnen verduurzamen. We hebben zelfs een partij gevonden die ons duurzame materialen voor onze verpakkingen kan leveren.’

Inzetten op versnelling naar circulaire economie

Cornelis van der Kloos, accountmanager groot zakelijk: ‘Dit jaar hebben we ingezet op het versnellen van onze aanpak om ondernemers te helpen bij het omschakelen van een lineair naar een circulair business model. Want circulair ondernemen is een van de pijlers waarop de Nederlandse economie zal steunen in de nabije toekomst. We merken dat steeds meer ondernemers ons weten te vinden. Bij het uitnodigen van klanten voor de challenge dachten we meteen aan Orienza. Een bedrijf dat vanaf de oprichting al nadenkt over verduurzaming en circulaire bedrijfsvoering. Heel leuk om te zien dat ze nu grote stappen maken op dit vlak.’

Futureproof matchmaking

Op Futureproof.community kom je de uitdagingen van de Rabobank CE Challenge tegen: dankzij matchmaking  brengen we de deelnemers zo dichter bij de juiste oplossing.

Naast Orienza plaatsten ook Zeevenhooven Air en Pauw Brood & Banket hun uitdaging.

Rabobank CE Challenge slotevent

Op 29 november vindt het slotevent van de Rabobank CE Challenge Zuid-Holland Zuid plaats in het Energiehuis in Dordrecht. Graag presenteren wij u daar de regioscan die de circulaire kansen van het gebied in kaart brengt. Onder leiding van dagvoorzitter Harm Edens wordt u verder geïnspireerd als het gaat om circulaire bedrijfsvoering. Alle deelnemers aan de challenge laten u zien hoe zij de slag naar circulaire bedrijfsvoering hebben gemaakt. Interesse? U bent van harte welkom. Kijk voor meer informatie of aanmelden op www.rabobank.nl/hhv.

Read more
There are no matches yet. Match to this library

Do you want to comment on this library-item?