Circulair design als motor voor innovatie

Circulair design als motor voor innovatie
library

Circulair design als motor voor innovatie is een evenement waarin theorie, praktijk en visie over circulair ontwerpen bij elkaar komen. De bijeenkomst vond donderdag 10 september 2015 plaats op New Energy Docks in Amsterdam, georganiseerd door Amsterdam Economic Board en gemeente Amsterdam. We delen de boodschap graag ook hier.

Het was een inspirerende middag over circulair ondernemen, wat bedrijven een mogelijkheid biedt om zorgvuldiger met grondstoffen en materialen om te gaan en tegelijkertijd nieuwe businesskansen te creëren. 

Inspirerende sprekers

Oud-minister en duurzaamheidsexpert Jacqueline Cramer vertelde met passie over de ambities en aanpak van Amsterdam Economic Board om de Metropoolregio Amsterdam te ontwikkelen tot circulaire hotspot. Pieter van Os doopte het publiek onder in een lading van kennis over duurzame businessmodellen en ontwerpstrategieën die in het project CIRCO centraal staan. Deze modellen en ontwerpstrategieën stimuleren deelnemers van de CIRCO Circular Business Design Track om producten te herontwerpen en nieuwe businessmodellen te overwegen.

Het beste resultaat: ga gewoon aan de slag

De nieuwe informatie kwam tot leven in de matching game van Circle Economy, waarin deelnemers bestaande circulaire producten koppelen aan de toegepaste strategie en businessmodel. Het verhaal van Reinier de Boer van ontwerpbureau Lune, tot slot, inspireerde door te illustreren hoe pioniers circulaire ontwerpen in de markt zetten, zoals een afvalbak. Hij benadrukte dat het meeste resultaat wordt behaald door gewoon aan de slag te gaan. Al doende leert men. 

De presentaties van Pieter van Os en Reinier de Boer zijn bijgesloten.

Circulair_design_als_motor_voor_innovatie_CIRCO_by_Pieter_van_Os.pdf Circulair_design_als_motor_voor_innovatie_Lune-Brink_Industrial_by_Reinier_den_Boer.pdf
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here
person

Pieter van Os

Employee at Reversed Concepts

Do you want to comment on this library-item?