Duurzame ideeën in de Groene Top Trein

Duurzame ideeën in de Groene Top Trein
library

Om te laten zien dat Nederland vol duurzame ideeën en initiatieven zit, reed de Groene Top Trein door Nederland. Wat bracht de trein aan inspiratie?

Treinreis
De trein ging op 27 november van Haarlem naar Den Haag HS en via Den Bosch naar Amersfoort. De rit eindigde in Utrecht bij het Spoorwegmuseum. Op alle stations vonden evenementen plaats waar de organisaties uit de trein hun oplossingen voor een duurzaam Nederland presenteerden.

Vroege start
Al om 7.15 uur zaten de eerste genodigden aan de ontbijttafel ideeën uit te wisselen. Met station Haarlem als decor en vrolijke muziek ontstond er al snel een positieve en inspirerende sfeer. De sfeer werd versterkt door verschillende pitches en presentaties om de CO2-uitstoot en afval te verminderen. Ideeën zoals een warmterotonde, een getijdencentrale en een Repair Café passeerden de revue en werden met veel enthousiasme ontvangen.  

Klimaathelden
Presentator Harm Edens reikte verschillende prijzen uit, onder andere aan de Klimaatheldenklas van Nederland; het Rondeel uit Den Bosch. De leerlingen bedachten het idee om koeienscheten om te zetten in biogas en zo duurzame energie op te wekken.

Startup prijs
Het idee ‘BinBang’ van Anja Cheriakova en Gijs Langeveld won de startup prijs. De BinBang is een slim ontworpen afvalbak waarmee je makkelijk afval kunt scheiden. Op deze manier wil deze organisatie 250 kilo afval per persoon per jaar uit de verbrandingsoven redden.

Staatssecretaris
De mooie, inspirerende ideeën en initiatieven om Nederland duurzamer te maken werden op 28 november in de Train to Paris aangeboden aan Staatssecretaris Dijksma. Een inspirerende start voor de Nederlandse delegatie om van de Internationale Klimaatconferentie COP21 een succes te maken.

De Groene Top Trein is een initiatief van de Nederlandse Klimaatcoalitie, NS en het Ministerie van IenM.

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this library

Do you want to comment on this library-item?