Duurzame oplossingen voor vastgoedvraagstuk

Duurzame oplossingen voor vastgoedvraagstuk
library

Het Green BuildInvest Initiative (GBI) is gestart met een programma waarin een groep van vooraanstaande investeerders, projectontwikkelaars, banken, gemeenten, woningcorporaties en eigenaren van commercieel vastgoed, openbare instellingen en bouwbedrijven aan elkaar verbonden worden.

Het doel is om vastgoedvraagstukken duurzaam op te lossen door aan te sturen op partnerships en innovaties. Futureproof community helpt de partijen elkaar te vinden, duurzame vernieuweingen te ontdekken en te komen tot partnerships waarbij vastgoedvraagstukken een duurzame oplossing vinden. Tijdens Building Holland is de community van Green BuildInvest Initiative gelanceerd en zijn twee vraagstukken uit de markt gepresenteerd:

Verduurzaming van de huursector met zonnepanelen

Investeren in zonne-energie heeft voor alle partijen gunstige financiële gevolgen, maar de huursector loopt achter op deze ontwikkeling. INNAX en Finance Ideas hebben daarom het PV woningfonds in het leven geroepen. Huurders, verenigd in een energie coöperatie, kunnen zo zelf investeren in zonnepanelen. De huurder betaalt “zonnehuur” voor het gebruik van de zonnepanelen, en verdient dit terug via de teruggave van de energiebelasting en de btw op de opgewekte stroom. Het doel is om 100.000 zonnepanelen te bestellen voor huurders in 2017. Door het aanbrengen van dit vraagstuk op de Futureproof community zoeken zij naar woningcorporaties en commerciële verhuurders die deze uitdaging aan willen gaan.

Abonnement op verduurzamen bestaande woningvoorraad

Woningeigenaren die graag comfortabel én duurzaam willen wonen, maar minder te besteden hebben, kunnen met het Woning Abonnement (WOAB) investeren in duurzame maatregelen. Het WOAB draait succesvol in Overijssel en wil nu opschalen. Via Futureproof zoeken de initiatiefnemers naar financieringsvormen

Lees meer over het project
Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this library-item?