Duurzame vooruitgang in de luchtvaart dankzij circulaire economie

Duurzame vooruitgang in de luchtvaart dankzij circulaire economie
library

Een luchthaven faciliteert een industrie die vervuilend is voor het milieu. Toch zijn er initiatieven om de luchthaven en de luchtvaart duurzamer te maken, namelijk door een circulaire economie te realiseren. Duurzaamheid en luchtvaart is dus niet onmogelijk. De Green Deal Circulair Inkopen nam de mogelijkheden onder de loep en kwam met resultaten:

Slim zakendoen staat gelijk aan duurzaam en circulair ondernemen

Met bovenstaand uitgangspunt werkten de partijen in de Green Deal Circulair Inkopen aan het verduurzamen van de luchtvaartindustrie middels inkooptrajecten voor de luchthaven.

Alles over circulair ondernemen is te zien in de uitzending ‘energie’ van Doe Maar Duurzaam!; een informerend programma over diverse ontwikkelingen en innovaties binnen de duurzaamheidsbranche. Dit kan variëren van Energie tot Duurzaam Ondernemen en van Milieu tot Bouw. Doe Maar Duurzaam! is het totaalplaatje van verschillende duurzaamheidsaspecten om mensen bewust te maken van de duurzame mogelijkheden binnen ieder aspect van het dagelijks leven.

Michel Schuurman namens Green Deal Circulair Inkopen en REBus, Floor Felten van Schiphol en Maarten Vernooij van Philips vertellen wat hun samenwerking tot stand heeft gebracht.

Read more
There are no matches yet. Match to this library

Do you want to comment on this library-item?