Eerste publieke gelijkstroom verdeelstation in Europa

Summary
Op het nieuwe bedrijfsterrein nabij Lelystad Airport heeft Dynniq Energy in opdracht van Alliander, het allereerste publieke gelijkstroom verdeelstation van Nederland gebouwd.
Eerste publieke gelijkstroom verdeelstation in Europa
library

Dynniq Energy heeft in opdracht van Alliander het allereerste publieke gelijkstroom verdeelstation gebouwd. Gelijkstroom wordt meer gebruikt dan veel mensen weten en heeft als groot voordeel dat een gelijkstroomnet minder last heeft van conversie verliezen waardoor energie bespaard wordt omdat er geen adapters meer nodig zijn.

Gelijkstroom verdeelstation

Dynniq Energy heeft in opdracht van Alliander het allereerste publieke gelijkstroom verdeelstation gebouwd. Dit station staat op Lelystad Airport Businesspark (LAB), het nieuwe bedrijfsterrein nabij Lelystad Airport. De uitdaging voor Dynniq was om dit station zo te realiseren dat het voldoet aan de wensen van de afnemers. Terwijl de afnemers nog niet kunnen aangeven wat zij verwachten omdat er nog geen ervaringen zijn met zo'n verdeelstation. Dynniq kon hiervoor echter goed gebruik maken van de expertise die zij hebben opgedaan in de openbaar vervoer markt. Daar zijn het netwerk en de energievoorziening al volledig gestandaardiseerd op gelijkspanning.

Overgang naar duurzaam energienet

Gelijkstroom wordt vaker gebruikt dan veel mensen weten, denk hierbij aan laptops, TV's, GSM laders maar ook elektrisch vervoer en LED straatverlichting. Het grote voordeel van een gelijkstroomnet is dat er minder conversie verliezen zijn waardoor energie bespaard wordt. Wanneer het gelijkstroomnet goed is uitgerold zijn er geen adapters meer nodig voor diverse veel gebruikte apparaten, wat beter is voor het milieu.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/87c79fa1e3d2bafe9163034aca2f353f_large.jpg
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?