Gemeente Rotterdam ontwerpt circulaire roadmap

Gemeente Rotterdam ontwerpt circulaire roadmap
library

Om in 2030 hét Europese middelpunt voor de circulaire economie te zijn, heeft de gemeente Rotterdam een roadmap ontwikkeld. De roadmap geeft praktische handreikingen voor bedrijven en organisaties om zo zuinig mogelijk om te gaan met grondstoffen.

De roadmap bestaat uit twee fases. Fase 1 richt zich op ‘leren door te doen’ (2016- 2019). Een voorbeeld hiervan is het scheiden van afval. De gemeente gaat dit uitbreiden naar het upcyclen van al het huishoudelijk afval. Een ander voorbeeld is het succesvol afgeronde project voor de inkoop van betontegels. De gemeente Rotterdam is de grootste afnemer in de markt. De betontegels zijn niet circulair ingekocht maar wel duurzaam. 

Geleerde lessen

De gemeente Rotterdam heeft vier geleerde lessen omschreven. Eén daarvan is dat een levenscyclusanalyse ervoor zorgt dat direct duidelijk is waar een producent staat op het gebied van duurzaamheid. Benieuwd naar het hele verhaal en de andere geleerde lessen? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

Gemeente Rotterdam is ondertekenaar van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI), een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl en de website van PIANOo.

Factsheet GDCI Gemeente Rotterdam
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?