Hulp bij financiering

Hulp bij financiering
library

In een circulaire economie speelt meervoudige waardecreatie een rol. Dit betekent dat de economie niet alleen door financiële waarde gedreven wordt maar dat sociale waarde en ecologische waarde ook een rol spelen. Door deze verandering ontstaan er nieuwe financiële vraagstukken. Verschillende partijen bieden advies en ondersteuning hiervoor.

  • Op maat ondersteuning via Nederland Circulair! - Heb jij als bedrijf een ondersteuningsbehoefte in het realiseren van producten en diensten die bijdragen aan de circulaire economie? En is er voor jouw vraagstuk nog geen match te vinden? Schakel dan Nederland circulair! in, wij bieden voor verdiepende ondernemersvraagstukken ondersteuning op maat.
  • Sustainable Finance Lab - Het Sustainable Finance Lab slaat een brug tussen theorie en praktijk op het gebied van finance. Op vier kernthema's, banken, duurzaamheid, markten en stabiliteit verzamelen ze kennis en kunde door onderzoek te koppelen aan de praktijk. Met specifieke vragen over de financiële uitdagingen kunt u terecht bij het Sustainable Finance Lab.
  • Dr2 New Economy - Dit adviesbureau inspireert en motiveert en helpt je circulaire ideeën te ontwikkelen tot marktstrategie. Ze faciliteren de support van jouw stakeholders, verbinden je met keten-partijen, scherpen je propositie aan en begeleiden je in nieuwe samenwerkingsvormen of verandertrajecten. Hierin kan specifieke aandacht worden gegeven aan het vinden van financieringspartners en andere mogelijkheden. 

  • Is jouw bedrijf toonaangevend in duurzaam ondernemen? Dan zet de Rabobank daar graag iets tegenover: de impactlening.

  • Welke subsidies en fondsen zijn er beschikbaar in Nederland en de EU? Lees het op de kenniskaart van Het Groene Brein en in dit artikel op de website van MVO Nederland.

  • Rabobank, KPMG en MVO Nederland slaan de handen ineen om circulaire actieplannen in het bedrijfsleven aan te jagen. Met als doel: dit jaar samen met ondernemers 100 circulaire actieplannen realiseren. Meedoen? Meer informatie vind je op de website van Rabobank en/of mail met duurzaamheid@rabobank.nl.

Missen er organisaties op dit lijstje? Laat het ons weten! stuur hiervoor een bericht naar carien.vanderhave@hetgroenebrein.nl. 

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this library

Do you want to comment on this library-item?