Hulp bij innovatie

Hulp bij innovatie
library

Om de circulaire economie op grote schaal te realiseren zijn radicale innovaties en doorbraken nodig. We zijn al een eind op weg maar veel vragen hebben nog geen oplossing. Door dit samen op te pakken versnellen we de realisatie van de circulaire economie. Dit is een overzicht van verschillende mogelijkheden:

  • Op maat ondersteuning via Nederland Circulair! - Heb jij als bedrijf een ondersteuningsbehoefte in het realiseren van producten en diensten die bijdragen aan de circulaire economie? En is er voor jouw vraagstuk nog geen match te vinden? Schakel dan Nederland Circulair! in, wij bieden voor verdiepende ondernemersvraagstukken ondersteuning op maat.

  • Deel je uitdaging: Zet een beschrijving van de uitdaging op de community van Nederland Circulair! en wordt verrast door de antwoorden die al in de community aanwezig zijn.

  • Samenwerking met hogescholen: Hogescholen in heel Nederland kunnen samen met studenten onderzoek doen naar vraagstukken van ondernemers. De KIEM-VANG regeling van SIA biedt financiele ondersteuning aan deze onderzoeksprojecten. 

  • Samenwerking met Wageningen University & Research - De WUR werkt graag samen met ondernemers om duurzame innovaties te onderzoeken. Dit kan door contact op te nemen met een van de faculteiten of door samen te werken met de TO2-federatie. Deze federatie verenigt verschillende organisatie voor toegepast onderzoek (Deltares, ECN, MARIN, NLR, TNO, stichting Wageningen Research (WR)) om zo de schakel te vormen tussen kennis en innovatie in dienst van overheid, bedrijfsleven en maatschappij. Ze realiseren oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken die leiden tot een betere concurrentiepositie van het Nederlandse bedrijfsleven en voor een veilige, duurzame leefomgeving voor de burger.

  • Het Groene Brein -  Met netwerk van 125 wetenschappers met duurzame expertise helpt het Groene Brein jou met de juiste aansluiting bij wetenschappelijke expertise. Met name bij interdisciplinaire duurzaamheidsvraagstukken kan Het Groene Brein voor radicale doorbraken zorgen. 
  • MVO Nederland - Met 2300 aangesloten organisaties is MVO Nederland het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa. Door alle ervaring die is opgedaan in samenwerking met deze bedrijven heeft MVO Nederland veel kennis in huis om partijen verder te helpen bij innovatietrajecten. 

Mist er iets in dit lijstje? Laat het ons weten via de reactieruimte, dan voegen we het toe.

Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?

GO!-NH Innomics
GO!-NH Innomics

Toevoeging aan het lijstje:
- Het GO!-NH Versnellingsprogramma
Het Acceleratorprogramma stelt startups, innovatieve MKB-bedrijven en innovatieteams van grote organisaties in staat om in korte tijd ideeën om te zetten naar nieuwe business modellen en versnelling te geven in customer- en product development om zo de time to market te verkorten. Met trainingen, tools en professionele ondersteuning van experts ontwikkel je jouw bedrijf.
Wat maakt dit programma uniek? We vragen geen equity, hebben een enorm netwerk van circulaire ondernemers en bieden hulp van betrokken professionals.

https://go-nh.nl/meer-informatie/

01 August 2019 10:24