Gerrard Street: “Het is altijd ons doel geweest om een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven.”

Summary
Een interview met Gerrard Street
Gerrard Street: “Het is altijd ons doel geweest om een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven.”
library

Steeds meer ondernemers werken aan de circulaire economie. Tom Leenders, co-founder van  Gerrard Street, biedt circulaire hoofdtelefoons in de vorm van een abonnement. We spraken hem over zijn bijzondere verdienmodel.

Met welke vorm van circulair ondernemen zijn jullie aan de slag? 

“We ontwikkelden een nieuw verdienmodel (pay per-use). Ons product is modulair en we zetten in op hergebruik en reparatie.”
 

Wat was voor jou de aanleiding om te starten met circulair ondernemen? 

“Wereldwijd wordt er 40 miljard kilo aan elektronica weggegooid. Dat ‘afval’ zit vol met bruikbare componenten en onderdelen. Het is onze missie om circulaire consumentenelektonica te maken, d.w.z. elektronica die nooit wordt weggegooid. Daarom geloven we in het betalen voor gebruik; jij hebt altijd een goed werkende koptelefoon (inclusief een upgrade op z’n tijd) en wij blijven eigenaar van de materialen.”

Waar ben je trots op?
“Het is altijd ons doel geweest om een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven om circulair te gaan ondernemen. Ons eerste succes ligt hem vooral in het feit dat het gelukt is om het pay-per use model te valideren. Toen wij startten, vroegen veel mensen zich af of dat ging werken. Dat hebben we inmiddels ruim schoots bewezen met meer dan 2800 afgesloten abonnementen.”

Wat beschouw je als een (circulaire) les?
“De grootste les die we hebben geleerd, is dat de klant niet betaalt voor duurzaamheid. Je moet opzoek naar een customer pain, je zoekt naar een oplossing voor de klant. In ons geval is dat het feit dat men geen honderden euro’s wil uitgeven aan een hoofdtelefoon. Mensen willen wel de lusten maar niet de lasten van bezit. Belangrijke ontwikkelingen waren het aanbieden van een testmaand en het invoeren van maandelijkse opzegbaarheid van het abbonement. Je moet de drempel zo laag mogelijk leggen voor de klant, dat helpt!”

Meer circulaire inspiratie opdoen? Check de Week van de Circulaire Economie.

Benieuwd naar de producten van Polimeer? Ga naar de website.

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?