New Horizon: “Wij maken Urban Mining rendabel.”

Summary
Een interview met New Horizon
New Horizon: “Wij maken Urban Mining rendabel.”
library

Steeds meer ondernemers werken aan de circulaire economie. Michel Baars, eigenaar van New Horizon weet alles van Urban Mining. We spraken hem over het bedrijf dat hij startte om de circulaire economie mede tot stand te brengen.

Met welke vorm van circulair ondernemen zijn jullie aan de slag?

We ontwikkelen Urban Mining principes, door gebouwen te ontmantelen en zoveel mogelijk bouwmaterialen te produceren en/of distribueren uit Urban Mining. ‘We make Urban Mining profitable!’

Wat was voor jou de reden om te starten met circulair ondernemen?

Wij zijn ‘Native Circulair’. Ons bedrijf is dus gestart om de circulaire economie tot stand te brengen. We concentreren ons op het creëren van nieuwe materiaalkringlopen in de bouw- en vastgoedwereld. Zo produceren en distribueren we samen met het Urban Mining Collective bouwmaterialen uit Urban Mining. We ontmantelen op grote schaal risicodragend gebouwen met door ons ontwikkelde Urban Mining principes.


Wat beschouw je als een circulair succes?

We brachten succesvol een aantal innovaties naar de markt, zoals Freement (circulair beton), Urbrick (circulaire gevelsteen), Citumen (circulair dakbitumen) en de Urban Mining gipswand. De impact (zowel milieutechnisch als in het kader van de transitie) hiervan is enorm. Het is te bestellen, toe te passen, volledig gecertificeerd, zonder beperkingen, niet duurder en circulair! 

Waar liep je tegenaan?

We maakten een schaalbaar model en inmiddels krijgen we een omvang waardoor de gevestigde orde ons gaat zien als een bedreiging. De krachten die daarbij vrijkomen heb ik onderschat. We doorstaan het inmiddels prima, maar dat heeft zeker geleid tot spanning en noodzakelijke aanvullende investeringen. 

 Meer circulaire inspiratie opdoen? Check de Week van de Circulaire Economie.

Meer weten over New Horizon? Ga naar de website.
 

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?