Solar Sedum: “Uiteindelijk willen we dat iedereen overgaat op circulariteit!”

Summary
Een interview met Solar Sedum
Solar Sedum: “Uiteindelijk willen we dat iedereen overgaat op circulariteit!”
library

Steeds meer ondernemers werken aan de circulaire economie. Job Zaal levert daarom zonnepanelen én maakt daken groen met sedum. Zo leveren de daken waar Solar Sedum zonnepanelen plaatst nog meer energie op. We spraken mede-eigenaar Job Zaal over deze bijzondere combinatie.

Met welke vorm van circulair ondernemen zijn jullie aan de slag?

Wij werken met modulair productontwerp, gebruiken restmaterialen in ons groendak en cradle-to-cradle gecertificeerde zonnepanelen!

Wat was voor jou  de aanleiding of reden om te starten met circulair ondernemen?

Wij voelen als bedrijf ons verantwoordelijk voor de impact die we maken. Ook al leveren we met Solar Sedum een duurzaam product vonden we het belangrijk te kijken wat daarnaast ons grondstofgebruik was en hoe we hier slim mee om kunnen gaan.

Wat beschouw je als een circulair succes? 

Dat wij gebruik maken van grotendeels gerecyclede materialen in ons substraat. Het heeft dezelfde functionaliteit als niet-gerecycled substraat waardoor wij zonder aan kwaliteit in te leveren hetzelfde groene dak nog duurzamer kunnen realiseren.

Wat beschouw je als een circulaire les?

Er moet altijd een goede businesscase achter zitten. Wanneer het niet minimaal even goed is of een stuk duurder is zal het veel moeilijker zijn dit aan de man te brengen. Uiteindelijk willen we namelijk dat iedereen overgaat op circulariteit!

Bezoek de website van Solar Sedum
 

Deze portretserie is een onderdeel van de jaarlijkse Week van de Circulaire Economie.

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?